bialy konin Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 Witam wszystkich. Pękł mi rozrząd w moim Audi A4 B5 2.4 ARJ z automatyczną skrzynią biegów ze zmianą biegów w kierownicy i muszę wymienić silnik (nie mam quattro).. Z racji że i tak muszę wydać nie małe pieniądze jest możliwość włożenia czegoś większego. Chodzi mi po głowie 2.8. Pytanie czy to pasuje, jakie są problemy i co oprócz silnika muszę jeszcze wymienić? Czy to że na aukcjach są głównie silniki z samochodów quattro robi jakiś problem? PROSZĘ O POMOC.
soul87 Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 (edytowane) bez problemu podejdzie 2.8 .... nie ma znaczeni czy Q czy nie wazne zeby tez byl z automatu ! nie wiem jak to rocznikowo wyglada w b5 ale musisz sprawdzic czy masz uklad SAI, jezeli tak to 2.8 musisz kupic taki ktory tez taki uklad ma... Edytowane 5 Lutego 2016 przez soul87
bialy konin Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 Mechanik mi zdiagnozuje ten układ SAI czy na serwis Audi dzwonić i po numerze vin mi sprawdzą?
d4widoV Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) W Twoim silniku (ARJ) posiadasz układ SAI, wiec szukaj z tym ukladem silnika i z automatu, bez problemu bedzie przekladka Edytowane 10 Lutego 2016 przez d4widoV
bialy konin Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Opublikowano 24 Lutego 2016 Dzięki wielkie koledzy za informacje. Samochód już po swap'ie. Zapier.... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi