Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

pukający szberdach na dziurach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzien dobry,

od jakiegoś czasu na dziurach zaczał hałasować szyberdach. Szyberdach ma jakby luz, bo gdy dotknę szybę od wew. auta i próbuje wypchnąć do góry nastaje cisza. Dzieje się tak tylko gdy szyberdach jest zamknięty. W pozycji otwartej jest wszystko w porządku.

Orientuję się może ktoś czy jest coś do wyregulowania tego mechanizmu? Jakieś śrubki?

Miał ktoś taką przypadłość?

może jestem ślepy, ale nie widziałem wątku na forum z takim problem. Jak jest to poproszę o link.

pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez koziolek1
Opublikowano

Dzien dobry,

od jakiegoś czasu na dziurach zaczał hałasować szyberdach. Szyberdach ma jakby luz, bo gdy dotknę szybę od wew. auta i próbuje wypchnąć do góry nastaje cisza. Dzieje się tak tylko gdy szyberdach jest zamknięty. W pozycji otwartej jest wszystko w porządku.

Orientuję się może ktoś czy jest coś do wyregulowania tego mechanizmu? Jakieś śrubki?

Miał ktoś taką przypadłość?

może jestem ślepy, ale nie widziałem wątku na forum z takim problem. Jak jest to poproszę o link.

pozdrawiam serdecznie

Witam,

Miałem ten sam problem, u mnie naprawa polegała na wymianie całego szyberdachu, ale podczas wymiany obczaiłem o co chodzi. Szyba przymocowana jest do uchwytu z trzpieniem który przesuwa się po prowadnicy i ustawia we właściwym położeniu. Problem tkwi w trzpieniu w tej prowadnicy chyba ze starości, rozlatuje się plastikowa tulejka na tym trzpieniu i to daje efekt luzu i stukania na dziurach. Problem może też być z plastikowym obłożeniem samej prowadnicy. Nie wiem po co to jest tak zrobione, ale chyba po to by nie tarł metal o metal.

Tu jest pare fotek mam nadzieję że coś ci podpowiedzą.

https://drive.google.com/folderview?id=0B-7rFH5g0x7tWTItcnF4VVNBbzQ&usp=sharing

Pozdrawiam