bajer151 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Witam, Tak jak w temacie. Czy ktoś z Was używał i może dodać jakąś opinie na temat dodatku czyszczącego zawory firmy LIQUI MOLY Ventil Sauber? W internecie ciężko jest znaleźć cokolwiek na jego temat i jego działania w silnikach tfsi. Info producenta: http://liquimoly.pl/produkty/dodatki/dodatki-do-paliw-benzyna/oczyszczacz-zaworow-1014-detail
countryFan Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Witam, Tak jak w temacie. Czy ktoś z Was używał i może dodać jakąś opinie na temat dodatku czyszczącego zawory firmy LIQUI MOLY Ventil Sauber? W internecie ciężko jest znaleźć cokolwiek na jego temat i jego działania w silnikach tfsi. Info producenta: http://liquimoly.pl/produkty/dodatki/dodatki-do-paliw-benzyna/oczyszczacz-zaworow-1014-detail Hmm... ale co Ci z dodatku czyszczącego do paliwa skoro paliwo nie "leci" przez kolektor, zawory tylko jest bezpośrednio wtryskiwane do komory spalania? Przecież cały widz w silnikach z bezpośrednim wtryskiem polega na tym, że powietrze z oparami oleju leci do komory osadzając się na nich po drodze. A paliwo wtryskiwane jest osobno do samej komory spalania. W silnikach z pośrednim wtryskiem mieszanka paliwa z powietrzem leci przez kolektor (lub tworzona jest w kolektorze) więc ma szanse coś wyczyścić po drodze.
black dragon 5 Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Ja nie wieże w tego rodzaju środki w nowszych autach , to było dobre w autach starszej generacji.
griga-st Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Ja nie wieże To forum techniczne, nie teologiczne
black dragon 5 Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Sorry Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi