DarkManX Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Witam, mam problem z kontrolką ciśnienia oleju w mojej audi 1.8T ANB, nie dawno kupiłem to auto i oczywiście zrobiłem wszystkie zabiegi jak to przy kupnie auta (wymiana rozrządu oleju filtrów itd) zaczęła świecić się kontrolka od ciśnienia oleju. nie wiem jaki olej był lany wcześniej ale mechanik zalał go olejem valvoline 5w30. z mechanikiem próbowaliśmy już różnych myków takich jak wymiana czujnika ciśnienia wymiana ponowna filtra oleju i nawet oleju na inny, nic nie przynosi rezultatu na rozgrzanym silniku wyskakuje konewka ciśnienie na wolnych obrotach zmierzone jest 1 bar przy 3 tys obrotów 5 bar (na czujniku ciśnienia jest oznaczenie 1,2-1,6 bar) co proponujecie zdjęcie miski i wymiana pompy oleju??? proszę o jakąś pomoc może ktoś miał taki przypadek u siebie (dodam jeszcze że nie słychać niepokojących dźwięków z silnika "panewki czy zawory")
Docki95 Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zrzuc miskę, wyczyść smok z syfu i wymien odrazu pompe oleju! Powinno byc git Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
DarkManX Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Opublikowano 11 Lutego 2016 ok dzięki za info! mam nadzieję że to pomorze bo już nie mam innego pomysłu.
Rekomendowane odpowiedzi