Krzysztof007007 Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Witam Jutro chce wymienić w moim autku a4 b6 1.9 tdi 130km obudowę przekaźników i ecu, te pod maska przy podszybiu moje pytanka: 1 czy jeśli odłączę komputerek i przekaźniki żeby zamontować nowa obudowę to czy nic mi się nie popsuje w systemie 2 czy jest coś o czym powinienem wiedzieć przy wymianie tej obudowy? 3 te przekaźniki były w wodzie z powodu pękniętej obudowy od strony podszybia, czy dobrze by było je od razu wymienić na nowe? gdzie je można kupić? czy jest gdzieś na forum rozpiska z numerkami i co do czego z tymi dużymi przekaźnikami pozdrawiam
kkam Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 1 Nic Ci się nie popsuje 2 Podczas wymiany obudowy trzeba zdjąć ramie wycieraczki(aby dojśc do tylnej śruby), niekiedy jest potrzebny mały ściągacz. 3 Przekażniki możesz dobrze wysuszyć i przeczyścic styki. Jak masz odrobine zdolnosci manualnych to możesz rozebrac każdy przekaźnik i sprawdzić czy nie ma w środku śladów korozji. Jak są sprawne to nie musisz dawać nowych. Nowe dostępne w ASO, używki na allegro
Krzysztof007007 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Opublikowano 13 Lutego 2016 Dziękuję Pozdrawiam !!! Wymienione bez większych problemów można zamknąc temat pozdrawiam
chris061 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Ja przekaźnik nr 219 suszylem i potraktowalem WD40, a później wyczyścilem. Pryskalem środkiem do elektroniki i obeszło się bez wymiany przekaźnika. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi