Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy w 5F 01043 - Control Module Incorrect Software Version

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, kojote38 napisał:

Nikt naprawdę nie pomoże?

Może jest ktoś kto zna temat.:hi:

Pewnie nie będzie działała funkcja GALA, albo subwoofer.

Błędu nie skasujesz, chyba że wgrasz z powrotem nową wersję oprogramowania.

Opublikowano

57 minut temu, dembu19 napisał:

Pewnie nie będzie działała funkcja GALA, albo subwoofer.

Błędu nie skasujesz, chyba że wgrasz z powrotem nową wersję oprogramowania.

To pewna  informacja czy nie całkiem? 

Opublikowano

To pewna  informacja czy nie całkiem? 

Jak masz możliwość, to poproś fachowca żeby Ci wgrał język PL z najnowszym oprogramowaniem 260... Wtedy nie będzie błędu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

No właśnie jest problem bo on ma 257 i lipa.

Opublikowano
20 minut temu, kojote38 napisał:

No właśnie jest problem bo on ma 257 i lipa.

No to nic nie zrobisz ...

a wszystko Ci działa ? ... jak działa to olać i tyle

Opublikowano

Raczej wszystko działa jutro sprawdzę suba z galą może być problem. 

Opublikowano

Widzę że trzeba będzie się zaprzyjaźnić z tym 01043:kwasny:.A myślałem że ktoś pomoże. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 22.06.2017 o 01:42, kojote38 napisał:

Widzę że trzeba będzie się zaprzyjaźnić z tym 01043:kwasny:.A myślałem że ktoś pomoże. 

zrob reset MMI trzema przyciskami

Opublikowano

A co da ten reset? 

Opublikowano
A co da ten reset? 

Mialem ten sam problem u sibie, gdzies natknalem sie na post w ktorym ktos zasugerowal ze usuniecie tego bledu polega na wyciagnieciu kluczyka i zrobieniu resetu trzema przyciskami. U mnie pomoglo

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Opublikowano

Próbowałem tego u siebie i niestety u mnie nie pomogło.Ale dziękuję za pomoc. Ale może napisz jak to zrobić krok po kroku. U Ciebie też pojawił się ten błąd po wgraniu spolszczenia? 

Pozdrawiam 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Próbowałem tego u siebie i niestety u mnie nie pomogło.Ale dziękuję za pomoc. Ale może napisz jak to zrobić krok po kroku. U Ciebie też pojawił się ten błąd po wgraniu spolszczenia? 
Pozdrawiam 

Zle napisalem
Najpierw reset trzema przyciskami a potem wyjęcie kluczyka i wlozenie go ponownie do stacyjki.
Ten blad zamieni sie w blad 03623 ktory usuniesz potem skryptem. Ja nie wgrywalem spolszczenia ale zwykly update mapy i softu. To info z forum UK

dddfbcff74ad251b8efdaa80a4344004.jpg

Sent from my MI 5 using Tapatalk

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Firma z Krakowa aktualizowała mi Soft i Mapę do wersji: MMI 3G+ /K0900 i 6.26.1. i sobie zażyczyłem przed wgraniem żebym miał widoczny swój nr VIN i tak jest, ale tego się nie spodziewałem bo po aktualizacji nie usunęli błędów 03276 i 03623.  Z jednym błędem 03276 sobie poradziłem a z drugim to już nie bo nie wiem ja się za to zabrać no bo trzeba wgrać Skrypt a jedni piszą że usuwa nr VIN a drudzy piszą że widoczny jest inny nr  VIN i ktoś pisze że zostaje nr VIN. Jak to w końcu jest bo ja już mam mętlik w głowie i stres żeby wgrać skrypt. Zależy mi na tym żeby został mój nr VIN widoczny. Posiada ktoś taki prawidłowy skrypt do pobrania? Dziękuję za info.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie ten błąd wyskakiwał pomimo kalkulacji, jednak dodatkowo mapy blokowały sie po 5 minutach co oznaczało, że użyłem nieodpowiedniego aktywatora, warto na to zwrócić uwage

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej,

ostatnio miałam dokładane mmi3g plus, poprzednio w aucie hulał concert. Generalnie wszystko działa poprawnie, natomiast po powrocie do domu, podłączyłam VCDSa i znalazłam 3 błędy w 5F, z jednym niepodkreślonym na żółto poradziłam sobie dzięki instrukcji zamieszczonej przez kolegę wrclaguna (wielkie dzięki). Natomiast z dwoma pozostałymi, podkreślonymi na żółto, niestety poradzić sobie nie mogę:(

Odnośnie błędu 03623 to niestety nie mogę znaleźć skryptu, czy któryś z Kolegów byłby tak uprzejmy i poratował by mnie tym skryptem? np. mailowo - adres email udostępnię na pw:-)

Co do błędu 03157 to po wejściu w zielone menu w cardevicelist oraz cardevicelist2 nie zauważyłam niezgodności co do wyposażenia. Czy ktoś ma może jakiś pomysł, co zrobić aby błędu się pozbyć/?

serdecznie, z góry dziękuję za wszelkie uwagi i podpowiedzi.

pozdrawiam,

Karolina

kod bledu.PNG

Opublikowano

03157 to źle zakodowane MMI.

Opublikowano

Dam radę ogarnąć to za pomocą vcds'a, czy mam się udać do "speca"?

Opublikowano

W zielonym menu trzeba ustawic wszystkie parametry wedlug wyposazenia auta.

Opublikowano

tak tez zrobiłam, przejrzałam cardevicelist i wyposażenie się zgadza...

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Posiadam A4 B8 z roku 2012.

moj problem polega na tym, ze podczas aktywacji map w sofcie P257 PL aktywator zaczytywał się chyba z trzy godziny po czym już z braku czasu zrobiłem reset bo wydawało mi się zbyt długo a nic się nie robiło. 
Po ponownym uruchomieniu MMI 3G HNav zrobiła się poświata na wyswietlaczu ale MMI się nie odpaliło jak i również nie podświetliły się przyciski do obsługi MMI. 
czy umiałby mi ktoś pomoc jak to jestem w stanie nareperować. Oczywiście za pomoc jestem w stanie zapłacić lecz czasu na dojazdy do firm reperujacych nie mam. ASO również odpada. 
Bardzo proszę o pomoc w jaki sposób zrobię start MMI aby ruszyło. Z reszta sobie już poradzę tak myśle śle póki co to nic nie bangla a ponadto rozładowuje mi aku. 
z góry dziękuje.