tomekrst Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Witam, niedawno zakupiłem a4 z takim zestawem :Co o tym myślicie ? Po odebraniu od mechanika, jade do gazownika na sprawdzenie, bo czuje gaz w kabinie i nie jestem w stanie zrobić na 42l butli nawet 240km. Coś wymienić, jakieś porady ? Pozdrawiam Edytowane 13 Lutego 2016 przez tomekrst
Roboform550 Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Wtryski na coś lepszego wymienić i porządnie wyregulować posiłkując się odczytami trymów paliwowych z ECU benzynowego....
tomekrst Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Opublikowano 13 Lutego 2016 Wtryski na coś lepszego wymienić i porządnie wyregulować posiłkując się odczytami trymów paliwowych z ECU benzynowego.... Dziękuje za odpowiedź, ale masz na myśli coś konkretnego ? Oddam ją na pełny serwis, ponieważ samochód od dłuższego czasu głównie stał i nie wiem jak to od strony technicznej wygląda mimo, że pracuje bez zarzutów. Przeszkadza mi jedynie to, że przełącza się na gaz po depnięciu gazu powyżej 2k, a chciałbym żeby osiągał przynajmniej połowe temperatury roboczej na benzynie, ale to jest chyba do ustawienia.
Roboform550 Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Ja ja bym miał to wymieniać to bym zapodał Wtryski Barracuda...przełanczanie to kwestia ustawień...można dać 30 stopni i będzie ok.
Rekomendowane odpowiedzi