Maciekkk1531 Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Czy mógłby mi ktoś pomóc, podpowiedzieć jak wymontować silniczek odpowiadający za odmrażanie?, ponieważ wyskakuje mi błąd na VAG'u że jest uszkodzony silniczek jak i potencjometr tego silniczka. Robiłem adaptacje climtronica i nic nie pomogło. Cały czas wieje na nogi :/ Przy okazji jak wymontować silniczki klapy "ciepło/zimno" oraz silniczek klapy centralnej aby je przeczyścić i nasmarować bo juże dosyć głośno "bzyczą". Dziękuję z góry za pomoc . Wiem również że był taki temat bo naszukałem się wiele lecz nie znalazłem nic o klapie odmrażania na nogi oraz jak wymontować te silniczki. Edytowane 20 Lutego 2016 przez Maciekkk1531
Fido Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 jak wymontować te silniczki. Sporo o tym na forum. Silniczki są przykręcane, wystarczy dobrać odpowiedni bit. Schematy umieszczenia ich są na forum. Kup inny używany i powymieniaj elementy (ewentualnie zastąp stary drugim).
Maciekkk1531 Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Opublikowano 20 Lutego 2016 Szukałem i nic nie znalazłem o umieszczeniu tych silniczków. Wiem że są 3 silniczki - klapy centralnej, klapy ciepło/zimno i klapy właśnie odmrażania. I teraz moje pytanie gdzie jest umieszczony ten silniczek odmrażania bo wiem że to nie jest ten silniczek niebieski co można się do niego dostać od strony schowka. I dlatego też pytam czy nie ma innego dojścia do tych 2 silniczków i gdzie jest ten 3 odmrażania? Nie otrzymałem odpowiedzi, dlatego postanowiłem znaleźć ten silniczek metodą prób i błędów . Dla innych poszukujących jak naprawić ten silniczek może to opisze jak ja to zrobiłem. Do silniczka można dojść od strony kierowcy, Najpierw odkręcamy schowek pod kierownicą (4 śrubki 8mm). Jak zdejmiemy schowek to po prawej stronie ukaże się nam silniczek odmrażania oraz sterowania klapą nogi/szyba. Jest on koloru czerwonego. Lecz żeby go wykręcić należy odkręcić ten metalowy kokpit co znajduje się po prawej stronie. Jedna śrubka jest z tyłu, dwie po środku, niestety musimy wygiąć trochę tą blachę. Następnie odkręcamy ten plastik co kieruje nawiew na nogi kierowcy i pasażera oraz na tylne nawiewy. Jedna śrubka znajduje się po stronie kierowcy i jedna po stronie pasażera. Od strony pasażera aby ją odkręcić należy zdjąć schowek. Następnie, gdy już "odgieliśmy" blachę po stronie kierowcy, to wyjmujemy ten plastik kierujący powietrze na nogi i ukazują nam się 3 silniczki. Niebieski - klapa centralna, nawiew na twarz oraz szybę. Żółty - klapa ciepło/zimno. Czerwony - klapa odmrażania, nawiew na nogi oraz szybę. Do wszystkich silniczków wtedy mamy łatwy dostęp i nie musimy się wyginać ani rysować rąk żeby je odkręcić. Jednak nie trzeba zdejmować całego kokpitu jak wiele jest o tym napisane Jeżeli się chce to sie da
focus1988 Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) OPIS W DECHĘ, ALE.. Tę blachę co odgiąłeś należało by lepiej odkręcić zupełnie, ale jak odkręcić tę najwyżej położoną śrubę... Edytowane 28 Marca 2016 przez focus1988
Rekomendowane odpowiedzi