bolo1500 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Witam. Mam problem z 2 biegiem na zimnym silniku coraz gorzej go wrzucić nie ma zgrzytów ale w chodzi z dość dużym oporem. Jak auto sie nagrzeje to normalnie idzie. Sprzegło jakby się powoli kończyło bo słychac czasem hałas łożyska oporowego i muszę puscić wolno sprzegło zeby nie hałasowało i czasem jak chce 1 bieg wrzucic a szybko wcisne sprzeglo to musze je jeszcze wcisnać raz zeby lekko weszło. Z innymi biegami nie ma problemu. Na biegu jalowym na wcisnietym sprzegle każdy bieg nawet na zimnym wchodzi idealnie i lekko . Olej wymieniany 3 miesiace temu na nowy nic nie dało. Co myślicie? Koniec sprzegła i dlatego są te objawy?
bolo1500 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Opublikowano 22 Lutego 2016 nie wiem jaki olej wlany,bo to robił mój mechanik, ale przed zmianą było to samo zmiana nie pomogła nic ani nie pogroszyła.
lukaszooo Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Wymienialem juz wiele razy olej i dopiero ostatnio dowiedzialem sie jaki jest odpowiedni olej do naszej skrzyni. Valvoline 56zl za litr i na nim nie ma problemu z wsadzaniem jedynki na zimnym.
Rekomendowane odpowiedzi