Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak ściemnić szyby ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym przyciemnić szyby w a4 b8 czarnym avancie. Zastanawiam się jak to zrobić żeby było ładnie? Gość mi zaproponował przód na 50% a tył na 70%. Co o tym sądzicie? Będzie to jakoś wyglądać?

Opublikowano

co to znaczy przód 50%?
Chcesz przyciemnić szyby w przednich drzwiach? ja tak to wiesz zapewne że za to dowód poleci?

Opublikowano
  • Autor

Szyby z przodu pociągnąć folią o przepuszczalności 50% :)

Opublikowano

i pożegnać się z dowodem :lol:

Edytowane przez andynl

Opublikowano

Przepuszczalność światła w poprzednich szybach musi być na poziomie 70%, czyli można je przyciemnić tylko w 30%. Ale lepiej jeszcze sprawdzić niż się pośpieszyć i później zrywać folie przy drogówce albo pozbyć się dowodu jak wyżej chłopaki pisali.

Sent from out of space.

Opublikowano

W b8 przednie boczne są oryginalnie przyciemnione na poziomie 30% oraz przednia 25% jeśli się nie mylę.

Opublikowano

nie zartujcie z tym zabieraniem dowodów, bo gdyby tak bylo to 2 na 10 aut musialoby jezdzic bez kwitów, co do przepuszczalnosci swiatła w przednich szybach, to praktycznie kazdy producent wykorzystuje to do maximum i tak naprawde po przylozeniu przyrządu do przepuszczalnosci swiatla używanego w policji, wynika ze w rzeczywistości przednich szyb to nie mozesz nawet bezbarwna folia sobie przyciemnic..., ale jaka jest prawda to każdy wie. Ja osobiscie jezdze 5lat z dosc mocno przyciemnionymi przednimi szybami, policja kontrolowala mnie napewno ok 10 razy w tym czasie i nikt do zadnych szyb sie nigdy nie przyczepił.....

W tym tyg oklejam swój nowy nabytek(B8) tak jak kolega proponował 50% przód:)

Opublikowano
  • Autor

Ja też jednak dałem do oklejenia tak jak pisałem. Zrobił mi jedno a4 b6 takimi foliami i dzisiaj odebrałem i ładnie się to prezentuje. Jutro odbieram b8, zobaczymy jak to bedzie wyglądać :D

Opublikowano

to dawaj foto po całej operacji;)

Opublikowano
  • Autor

OK :) koło południa jutro bedę miał auto to się podzielę :D

Opublikowano

i pożegnać się z dowodem :lol:
Jest ryzyko jest zabawa :-) ja tez przod zamierzam okleic

Podepne sie pod temat, a jaka folie polecacie? Bo tam gdzie zamierzam przyciemniac maja info na stronie o foliach:

-CLASSIC

-FOLIA TEC

-GLOBAL

-WINDOW

-3M

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

w tym juz nie pomoge, ja zdaje się na zaufanego magika od tych spraw z moich okolic, wiem ze on gdzies z granice jezdzi po folie osobisćie, ale gdzie dokładnie i po jakie tego juz nie wiem;///

Opublikowano
  • Autor

A to normalne ze pod folia widac jakby małe ilośći wody? Bo gościu mi tu mówi że ta woda zniknie po kilku dniach, i nie wiem czy mnie w h.. nie ładuje :D

Opublikowano

normalne jak najbradziej, nie przejmuj sie, 1-max2dni i ani sladu nie bedzie, pamietaj tylko zeby nie otwierac najlepiej tych szyb w ogole przez te kilka dni :jerk:

Opublikowano

Mnie zastanawia jedno, dlaczego czasami widac te wszystkie paski na tylnej szybie od podgrzewania a czasami jest ladnie nic nie widac. Wiecie od czego to zalezy?

Opublikowano

to najczesciej zalezy od tego czy szyba jest fabrycznie ciemna czy ktos ja sobie sam pozniej przyciemnia, z fabryki jak wyjezdza z ciemnymi szybami to tych paskow nie widac, a jak jest oklejona to widac i paski i te kropeczki dookola szyby

Opublikowano

dokładnie na oklejanej szybie zawsze będzie widac paski ogrzewania, lub antenowe

Opublikowano

czyli co nieco wiem o tym foliowaniu :naughty:

Opublikowano

Tez tak myslalem ale mialem nadzieje ze jest jakis sposob. Pewnie przy piecowym tego nie ma ale koszta juz sporo wieksze