Buchcio080 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Witam. Posiadam quada cf moto x8 i padła w nim sonda lambda. Nowa kosztuje prawie 700 zł a niczym nie różni się od uniwersalnych. I mam problem. Oryginalna sonda z cf moto ma kolory przewodów które nie ma zadna inna uniwersalna sonda. Tj.: -fioletowy -czarny -szary(?) -biały Jak podłączyć do tego sondę uniwersalna? Nie ma na googlach schematu do tego wyjątku kolorów. Proszę o pomoc bo jest weekend i fajna pogoda rozumiecie? ;p
kaczorvw Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 3 sekundy z gogle - http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic447711.html Myślę że Panowie wyczerpali temat do samego dna
Buchcio080 Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 No i nie ma tam tego połączenia.... Czyli wyjaśnij z jakimi kolorami sondy uniwersalnej mam połączyć poniższe kolory?: Fioletowy z ? Czarny z ? Biały z ? Szary z? Jakim? Jest tam to rozpisane ale nie rozumiem jak to się ma do moich 4 kabelków
kaczorvw Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Fioletowy - Czarny (sygnał) Czarny - biały (grzałka) Biały czyli kremowy - szary (masa) Szary - biały (polaryzacja nie ma znaczenia) Proszę nie pytaj co to polaryzacja...
Buchcio080 Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Czyli w oryginalnej sondzie czarny z jednym z białych musi mieć przejście z lekkim oporem, bo to grzałka? Edytowane 29 Lutego 2016 przez Buchcio080
kaczorvw Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Grzałka to białe , + i - nie ma znaczenia.
Rekomendowane odpowiedzi