Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jazda zimą na obniżonym zawieszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
lampki mam z I liftu a rok produkcji autka to 10.1996 jesli dobrze pamietam miesiac wink4 a cos jest nie tak z mym wozem ??
Sprawdź grubość lakieru na drzwiach ;) Nie wiem, Audi narobiło wersji od choinki i nie sposób wszystkiego ogarnąć :)

najlepiej chyba trzeba było by sprawdzic elektronicznym miernikiem grubość lakieru :wink4: no niestety narobilo tych wersji ze nie sposób ogarnąc co i jaka miała z danego rocznika :gwizdanie:

Co Wy chcecie od tego auta? To jest modelowo '97 czyli I lift :good: Pierwszy lift miał jeszcze logo Audi na błotnikach pod kierunkiem, dopiero '98 nie ma :wink4: Wszystko się zgadza :good:

A co do Twojego zawiasu Solarek to wg mnie ta fotka nie odzwierciedla rzeczywistości. Jak patrzyłem na żywo to pamiętasz jak Ci mówiłem że masz więcej jak -20. Wg mnie to masz minimum -30/-35 jeśli takie są. Twoja stoi niżej jak mrogala, a on ma 1BE :wink4:

Ja dzisiaj już wisiałem :decayed: 1BE też czasami jest zbyt niskie :rolleyes: 25 cm. śniegu, koła w dołeczkach, lekki garb pod osłoną silnika i wisi Audiczka, jeszcze ten mokry, śliski śnieg... Ale łopatka była pod ręką :wink4: Chwila strachu i Audiczka wyjechała :naughty:

Opublikowano

Solarek Ty to masz jeszcze wysokie :polew:

zerknij tutaj, tak samo siedzi mi na letnich 17'', a teraz mam 15'' stall no i 195/65 czyli baloniki i niby tylko -35mm a raczej siedzi dużo niżej!

http://img143.imageshack.us/my.php?image=stalllgj4.jpg

poprostu uważaj na zaspy jak nasypie a drogowcy zaśpią bo będziesz miał je na masce i możesz kiedyś stracić zderzak ale to raczej mało prawdopodobne :wink4: tak samo niemam osłony pod silnikiem ale nic się nie dzieje :tongue4:

co najwyżej się zawiesisz ale łopatka pomoże :polew:

Opublikowano
  • Autor

Solarek Ty to masz jeszcze wysokie :polew:

Hehe wysokie strasznie tylko ze np na wioske po polnej drodze albo pod sam kraweznik nie moge podjechac :wink4: i na nasze polskie drogi w sam raz mi wystarcza taka zawiecha :decayed: osobiscie powiem wam ze boje sie o przewody od klimy ktore mozna by łatwo urwac :thumbdown: a szukanie nowych kupno i nabicie klimy od nowa mi sie nie usmiecha w sezonie letnim :przebiegly:

A co do Twojego zawiasu Solarek to wg mnie ta fotka nie odzwierciedla rzeczywistości. Jak patrzyłem na żywo to pamiętasz jak Ci mówiłem że masz więcej jak -20. Wg mnie to masz minimum -30/-35 jeśli takie są. Twoja stoi niżej jak mrogala, a on ma 1BE :wink4

masz racje na foto całkiem inaczej to wygląda :wink4: raz stałem centralnie obok mrogala to było znacznie widac ze moja ciut nizej stoi :kox::naughty:
Opublikowano

mój zawias przeszedł dzisiaj test śniegowy i efektem jest rozj..ana osłona pod silnikiem, tak to nic ciekawego więcej się nie działo :good:

Opublikowano
  • Autor

mój zawias przeszedł dzisiaj test śniegowy i efektem jest rozj..ana osłona pod silnikiem, tak to nic ciekawego więcej się nie działo :good:

Ja swoja osłonę pod silnikem roztrzaskałem tydzień po zakupie autka :wink4:
Opublikowano

Uwaga na bryły sniegu na drodzę :decayed:

Opublikowano
  • Autor

hehe za pózno mnie o tym uprzedziłes :tongue4: bo dziś się już o tym przekonałem :gwizdanie: :wink4:
Opublikowano

Ja mam 60/40 i dzis robilem za plug caly zderzak i FMIC byl w sniegu i lodzie :kwasny: Moj eresowski zderzak nie przetrwa tej zimy :wallbash: ale cóz przekladac zawiehy mi sie nie chce....Zobaczymy jak to bedzie najgorsze sa lody na drodze :thumbdown:

Opublikowano

hehe za pózno mnie o tym uprzedziłes :tongue4: bo dziś się już o tym przekonałem :gwizdanie: :wink4:

:decayed:

Ładnie można sobie taką bryłką rozwalić dokładkę zderzaka / zderzak ...albo dzięki temu oberwać osłone silnika :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

:decayed:

Ładnie można sobie taką bryłką rozwalić dokładkę zderzaka / zderzak ...albo dzięki temu oberwać osłone silnika :tongue4:

osłony silnika to ja juz dawno nie mam :tongue4: teraz martwie sie o przewody od klimy żeby ich nie urwać :rolleyes:
Opublikowano

ale za to auto za***iście wyglada

a zreszta masz gwint wiec pare ruchow reka i masz juz wyzej ;p

Opublikowano
  • Autor

ale za to auto za***iście wyglada

Swięte słowa :kox::good: zawias na gwincie to sama wygoda :decayed: w przyszłosci będę musiał pomyslec nad takim wynalazkiem :tongue4::wink4: