Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jazda zimą na obniżonym zawieszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie :hi: Tak jak w temacie proszę się wypowiadać czy nie macie zimą problemów z obniżonym zawieszeniem :gwizdanie: U mnie bedzie to pierwsza zima na niższym zawiasie :kox: wiec moze jakies sugestie i uwagi od kolegów :decayed: na osiedlowych uliczkach mam czasami problemy jak jadę i jest kupa sniegu...trze mi o podwozie :thumbdown: a w dodadku nie mam osłony silnika która na pewno była by bardzo przydatna o tej porze :wallbash:

Opublikowano

U mnie przy zawiasie -20 nie mam żadnych problemów w zimie :good:

Opublikowano

Po prostu w koleinach i zaspach będziesz tarł podłogą o śnieg, tyle.

Ja też nie mam osłony pod silnikiem. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Po prostu w koleinach i zaspach będziesz tarł podłogą o śnieg, tyle.

Ja też nie mam osłony pod silnikiem. :wink4:

To to ja wiem ze tak będzie :thumbdown: niestety :kwasny:

U mnie przy zawiasie -20 nie mam żadnych problemów w zimie :good:

Ja mam chyba troszkę więcej jak -20 :decayed:

023df5cdee60178d.jpg

Opublikowano

eeee, chyba nie masz wiecej niz -20 mm :wink4:

Opublikowano

też mi sie wydaje, że nie masz wiecej niż -20 mm :)

Opublikowano

Ja mam -30 i nie ma problemu... w miescie zadnego, czasem jak gdzies poza miasto sie pojedzie na wies, to maly plug sniezny sie robi, ale bez zadnych szkod dla auta...

Opublikowano
  • Autor

-20 mm to ma chyba 1BE jeśli się nie mylę :mysli:

Opublikowano

-20 mm to ma chyba 1BE jeśli się nie mylę :mysli:

Dokładnie tak :good:

Opublikowano

Jeśli ktoś ma zawias -60/-40 to może składać wniosek do Urzędu Miejskiego lub do Urzędu Gminy i jak wygra przetarg na odśnieżanie to kasa mu będzie leciała za samą jazdę :kox::polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Hmmm. Czy mi się wydaje, czy auto ma listwy pod drzwiami, jak po I lifcie, ale znaczek Audi na błotniku :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Hmmm. Czy mi się wydaje, czy auto ma listwy pod drzwiami, jak po I lifcie, ale znaczek Audi na błotniku :mysli:

Tak masz racje posiada listwy przyprogowe pod drzwiami i ma znaczek Audi na błotnikach :wink4: aCzemu kolega pyta :rolleyes:
Opublikowano

I o czym to świdczy ??? :naughty:

Opublikowano

Bo myślałem, że I lift zewnętrznie występował w komplecie. A okazuje się, że niekoniecznie. Lampki z tyłu jakie miałeś? I jaki miesiąc produkcji?

Opublikowano
  • Autor

Jeśli ktoś ma zawias -60/-40 to może składać wniosek do Urzędu Miejskiego lub do Urzędu Gminy i jak wygra przetarg na odśnieżanie to kasa mu będzie leciała za samą jazdę :kox::polew: :polew: :polew:

Z tego co mi wiadomo to kolega z forum Nowak_zg ma taki zawias :kox: zimą może troszke zarobić sama jazdą :naughty::kox::polew:[br]Dopisany: 23 Listopad 2008, 13:00_________________________________________________

Lampki z tyłu jakie miałeś? I jaki miesiąc produkcji?

lampki mam z I liftu a rok produkcji autka to 10.1996 jesli dobrze pamietam miesiac :wink4: a cos jest nie tak z mym wozem ??
Opublikowano

no wlasnie ja mam tez cos okolo 60/40 i sie caly czas zastanawiam nad oponami jakie wlozyc, bo teraz mam 205/55 na 16" i opona sie chowa w blotnik :disgust: A jak zaloze 15" 195/65 to bedzie jeszcze nizej i bede jako plug robil :wallbash:, jak bedzie snieg lezal na ulicach to chyba autobusem bede smigal

Opublikowano
lampki mam z I liftu a rok produkcji autka to 10.1996 jesli dobrze pamietam miesiac wink4 a cos jest nie tak z mym wozem ??
Sprawdź grubość lakieru na drzwiach ;) Nie wiem, Audi narobiło wersji od choinki i nie sposób wszystkiego ogarnąć :)
Opublikowano

ja mam -60mm i jest za***iście co zime[br]Dopisany: 23 Listopad 2008, 13:41_________________________________________________a to bedzie juz moja druga zima na niskim zawiasie i trzecia tego auta ( pierwsza zime jezdzil moj brat )

i nic sie nigdy nie dzialo

Opublikowano
  • Autor
lampki mam z I liftu a rok produkcji autka to 10.1996 jesli dobrze pamietam miesiac wink4 a cos jest nie tak z mym wozem ??
Sprawdź grubość lakieru na drzwiach ;) Nie wiem, Audi narobiło wersji od choinki i nie sposób wszystkiego ogarnąć :)

najlepiej chyba trzeba było by sprawdzic elektronicznym miernikiem grubość lakieru :wink4: no niestety narobilo tych wersji ze nie sposób ogarnąc co i jaka miała z danego rocznika :gwizdanie:
Opublikowano

ja mam -60mm i jest za***iście co zime[br]Dopisany: 23 Listopad 2008, 13:41_________________________________________________a to bedzie juz moja druga zima na niskim zawiasie i trzecia tego auta ( pierwsza zime jezdzil moj brat )

i nic sie nigdy nie dzialo

... a co ma się dziać??? Drogowcy nie odśnieżają bo ich zima zaskakuje to chociaż Wy coś pożytecznego zrobicie :polew::tongue4::kox: