Skocz do zawartości
IGNOROWANY

1.8 ARG Czuc paliwo w kabinie. Napinacz Łancuszka .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam audi a4 b5 1.8 quattro LPG i od pewnego dnia w okresie zimowym przy grzaniu czuc paliwo w nadmuchu ale nie zawsze . Przy silniku nic nie śmierdzi ale czasami pod pasażerem jest wezyk odpowietrznika i z niego tak dudni głuchym powietrzem czy to jest normalne . A kolo filtra ten odpowietrznik cały czas cyka on tak ma cykac czy jest zespsuty . Miał ktos kiedys taki przypadek ?

Spytam rózniez czy spotkał sie ktos z firma autolog bo znalazłem tej firmy napinacz łancuszka i nie wiem czy kupic czy jezdzic dalej na orginale.

Edytowane przez bolusss
Opublikowano

jaki masz przebieg? lancuszki przewaznie tak kolo 200tys zaczynaja dzwonic

Opublikowano

240

Opublikowano (edytowane)

co do zapachu paliwa w kabinie mam to samo od ponad roku, wymieniłem odme nic nie dało, na 99,9% mamy pęknięte kolektory wydechowe, zrobi sie troszke cieplej to swój bede zrzucał :) a co jeszcze bardziej mnie w tym utwierdza, że kolektor jest pęknięty to świst uciekającego powietrza przy pelnym bucie, da sie go uslyszec jak wylaczysz radio a cały dolot mam szczelny, manometr nie kłamie :wink:

Edytowane przez uszolek
Opublikowano

co do zapachu paliwa w kabinie mam to samo od ponad roku, wymieniłem odme nic nie dało, na 99,9% mamy pęknięte kolektory wydechowe, zrobi sie troszke cieplej to swój bede zrzucał :) a co jeszcze bardziej mnie w tym utwierdza, że kolektor jest pęknięty to świst uciekającego powietrza przy pelnym bucie, da sie go uslyszec jak wylaczysz radio a cały dolot mam szczelny, manometr nie kłamie :wink:

tylko powiem ci jedno ze smierdzi u mnie nie za kazdym odpaleniem a co lepsze to ja jezdze na lpg ja bym obstawial ten cykajacy odpowietrznik ze za ciaga i jeszcze jedno jak jak mam ponad pol baku to smierdzi teraz spadło poznizej polowy i jest natazie spokuj