Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie żarówy do światel mijania? - ważne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcialbym wymienić żarówy światel mijania, bo fatalnie mi się jeździ. Nie mam jednak pojęcia jakim symbolem są oznaczone (H? ile?) i gdzie je montować?. Jako światla drogowe mam H7.

Fura to audi a4 2.5 TDI avant 1999 - po liftingu (lampy zespolone z kierunkowskazami).

A propos zarowek, to kupilem w Holandii H7 x treme power philipsa. Nie ma ich jeszce w PL. Dla mnie rewelacja, wg. producenta daja 80 proc wiecej swiatla. Nie wiem czy faktycznie tyle, ale efekt jest piorunujący :)

dzieki za pomoc i pozdrawiam

Opublikowano

W Twoich lampach siedza zarowki 2xH7 czyli drogowe sa H7 i rowniez mijania sa H7 :wink:

Opublikowano

Rozumiem. Znaczy nie rozumiem :)

Czyli po jednej H7 na lampe i żarówa ta obsŁuguje jednocześnie światla mijania i drogowe? Czy też w jednej lampie są dwie h7 ?

Sorki za glupie pytania ale w temacie oswietlenia jestem "czeski" :)

Opublikowano

W jednej lampie masz dwie zarowki o symbolu H7 tak samo jest w drugiej lampie..mysle ze teraz Ci to jasniej wytlumaczylem :wink:

Opublikowano

Rozumiem, czyli kupując żarówki musze brać cztery H7? Te H7 do swiatle mijania niczym sie nie roznia od H7 drogowych. Czyli kupowac 2 komplety takich samych zarowek. Tak?

Jesli mozesz rozwiac moje watpliwosci raz jeszcze........

Opublikowano

Tak.Jezeli chcesz wymienic zarowki w obydwu lampach musisz kupic 4xH7 czyli wychodzi na to ze 2 komplety :wink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...