Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zielona kontrolka check engine - brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Tak, lecz póki DPF nie daje żadnych oznak zużycia niech sobie bedzie. On tu nie ma nic do rzeczy. Z pomocą polecanego przez kolegę wrclaguna - Łukasza - do sprawdzenia pozostało mi:

Sztanga czy sie nie zacina (przy podłączonym vagu niby pracowała poprawnie) ale dla pewności trzeba sciągnąć sama gruszkę sprawdzić ja i organoleptycznie sprawdzić działanie sztangi. Jest jeszcze gruszka od EGR która moze byc nieszczelna i podciśnienie ucieka. Jeszcze raz wszystkie przewody podciśnienia oraz sam sterownik silnika czy nie było cos przy nim kombinowane. Z opinii rożnych mechaników sterownik silnika raczej jest elementem trudnym do zepsucia sie, ze tak to ujmę. Podaje rożne wartości ciśnienia atmosferycznego wiec cos tam mierzy - trzeba metoda prób i błędów posprawdzać. Dam znac w temacie co by innym na przyszłość było łatwiej.

Dziękuje wszystkim za dotychczasowe wskazówki.

Opublikowano

Trzymaj sobie kolego ten dpf i wymieniaj wszystko pokolei ☺ zdrowia życzę

http://m.auto-swiat.pl/zdjecia,7nsek - poczytaj sobie ten artykuł i weź na poprawkę to, że twój dpf nie wchodzi w stan dopalania. Nic Cię też nie informuje o tym, że ten filtr jest zatkany, bo w edc15 nie ma takiej możliwości. O tym jaki wpływ ma ten dpf ma na osprzęt już się rozpisywał nie będę. Tyle w tym temacie z mojej strony.

Opublikowano

Moja rada jedź do mechanika. Z tego co piszesz jeźzdzisz tylko do usuwaczy błędów. Wystarczy przejechać się, zrobić komplet podstawowych logów i juz wiadomo co na rzeczy. To jest prosty silnik w diagnozie nie ma tam zadnych zagadek. Albo podjedz do mechanika niech ci zapisze dokladnie kody błędów i logi podstawowe, wtedy można powiedzieć coś więcej bo tak to wróżenie z fusów.

Opublikowano
  • Autor

Jak do tej pory wszystko mi robił dotychczasowy mechanik. Uczciwie i niedrogo. Ale czas chyba na jego zmianę skoro nie potrafi określić gdzie leży problem. W poniedziałek uderzam do innego.

Opublikowano

Zrób komplet logów inaczej jedni beda ci pisali wywal dpf inni wyczyść turbine inni kaza ci vacum wymienić albo n75 a ty mozesz dalej problemu nierozwiązaç, a tak moze coś na logach wypatrzymy

Opublikowano
  • Autor

18000

P1592

Altitude Sensor / Boost Pressure Sensor, Implausible Correlation

Taki błąd wywala VAG

Opublikowano

To nie są logi

Opublikowano

Sprawdz wiązke czujnika ciśnienia doładowania (g31)

Edytowane przez nik23

Opublikowano

Panowie pozwolcie ze sie podepne. A mianowicie wracając z X urodzin A4 klub polska zaświecił mi sie check i auto stracilo moc z dołu, na trasie powrotnej z Tom3k podpielismy Vcdsa i okazalo sie ze wina jest po stronie EGR, wczoraj wczyscilem i zaslepilem Egra ale problem nie ustal i w drodze do pracy znów wywaliło checka. Auto zbiera sie dopiero od 1900 obrotow jak turbawka zaczyna ciągnąć ale dół to jest porażka, ja mu gaz a on zbiera sie swoim mulowatym tempem, rok temu turbawka zostala wymieniona na używkę. Co moze być przyczyną? Gdzie szukać problemu? Z racji zbliżających się świąt auto dopiero po świętach bedzie mógł obejrzeć mechanik, i tu znów problem bo ciężko o dobrego i rzetelnego mechanika, ostatnio co mialem problem z turbawka to chcial mi pół silnika wymieniac. Jest może ktoś z klubowiczów z podkarpacia kto mógł by mi pomóc? Pacjent a4 b6 1.9 avf 130km

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Niema żadnych błędów? Zwłaszcza przepływki? Dym jak muł? Jak zaczyna ciągnąć to szarpnięcie jest ?

Opublikowano

Jest tylko błąd EGR i do 1900 zbiera sie jak mół a reszta ok, nie szarpie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka