Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Błąd 18265

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od tygodnia kilka razy skrzynia weszła w tryb serwisowy. Zwłaszcza po przejechaniu paru km a po wyłączeniu i włączeniu pracuje normalnie.Ten Kod na VAG 18265 znajduje sie w skrzyni biegów - po skasowaniu sie znów pojawił a pod spodem jest napisane p1857-35-10 sporadycznie. Co to może być? Dziękuje!

dodam, że błąd występuje zawsze po przejechaniu paru km. Po wyłączeniu i zapaleniu silnika problem znika i jest ok.

gdzieś wyczytałem ze może to oznaczać pompę wtryskowa proszę o pomoc

Dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

18265 P1857 4759 Sygnał ładowania - błędna wiadomość z silnika

ZNALAZŁEM TO TYLKO A NIE WIEM CO TO ZNACZY SPYTAJ SIĘ KOLEGÓW MOŻE KTOŚ MIAŁ DO CZYNIENIA Z TYM BLEDEM

Opublikowano

Sprawdz czy czasem woda nie dostała się do ECU (komputera :) )

Opublikowano
  • Autor

no nie wiem jak wpisalem w necie te błędy i objawy to goście pisali tylko z audi a6 ze to pompa wtryskowa dzięki ale jak ktoś ma jakieś propozycje to proszę pisać

Opublikowano

Sprawdz na początku czy ECU ma czysto, sucho i pewnie :>

Bo myślę, że to jest przyczyną błędów :gwizdanie:

Opublikowano

a ja wyczytałem, że ten błąd jest spowodowany wadliwie działającym przekaźnikiem nr 109, spróbuj go podmienić na inny albo ten stary rozbierz i popraw lutownicą luty na jego płytce drukowanej.

Opublikowano
  • Autor

przekaźnik 109 sprawdzony a w ECU suchutko i cieplutko nie mam pojęcia co to może być proszę pomóżcie ;(

Opublikowano

a może w ecu silnika masz błąd obciązenia alternatora?? alternator jak fiksuje też moze siać błędy w sterownikach :decayed:

Opublikowano

a może w ecu silnika masz błąd obciązenia alternatora?? alternator jak fiksuje też moze siać błędy w sterownikach :decayed:

Dokładnie, padł czujnik temperatury zasysanego powietrza a skrzynia wpadła w tryb awaryjny,najpierw pozbyłem się usterki w ecu silnika a później wykasowałem ze sterownika skrzyni i po problemie.Tu wygląda na podobny problem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Okazalo sie ze to pompa wtryskowa powiedziałem mechanikowi żaby ja wymontował i oddam do sprawdzenia i gościu który mi ja regenerował stwierdził ze tłoczek w pompie jest padnięty a do tego jeszcze przekaźnik pompy padł całkowicie ze go wymienić i gościu poszedł mi po kosztach i 2200 pozdrowienia dla wszystkich dzięki za wszystkie rady :good:

Opublikowano
stwierdził ze tłoczek w pompie jest padnięty a do tego jeszcze przekaźnik pompy padł całkowicie ze go wymienić i gościu poszedł mi po kosztach i 2200

tłoczek jest padnięty :wink4:,

przekaźnik pompy - a to dobre - niech pokaże który to :shocked:

no i rarytas na koniec :

poszedł po kosztach i 2200 złociszy :gwizdanie:

i tak się objawia wmanewrowywanie niczego nieświadomych klientów przez "mechaników" :kwasny: