Krzysztof Zieliński Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Hejo. Mam taki dziwny problem. Kiedy odpalam auto to z tyłu z lewej strony następuje takie pojedyncze "PUK", nie zawsze, ale troszku to denerwuje. Zdarza się to również podczas jazdy, kiedy skręcam. Co to może być? Luźny układ wydechowy gdzieś uderza podczas drgań? Nie mam pomysłu...
Gac3k Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Auto zabierz na stację diagnostyczną. Do sprawdzenia zawieszenie. Ja tak w ibizie 6L miałem delikatny stuk. Okazało się że sworzeń wahacza miał luz.
Krzysztof Zieliński Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 Jak to zawieszenie i stuka podczas odpalania to ładne tam luzy muszę mieć...
arek_cccp Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Ewentualnie układ wspomagania. Skoro przy odpaleniu coś puka i skracanie kołami. Wydech szczerze wątpię prędzej by się tworzył jakiś rezonans lub metaliczny głos niż jedno pukniecie.
Krzysztof Zieliński Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Podczas odpalania to jest dosłownie jedno puknięcie, dość głośne. Tylko dlaczego dochodzi z tyłu auta z lewej strony i to nie za każdym odpaleniem. No nic, będę musiał szukać przyczyny. Może ten dźwięk tak się roznosi, że mi się wydaje, że to z tyłu EDIT Byłem na kanale i po krótkich oględzinach mogę stwierdzić, że mam wywaloną poduszkę skrzyni biegów, lata jak żyd po pustym sklepie i to może być przyczyną tego dziwnego stuku. Wymienimy i zobaczymy Edytowane 12 Marca 2016 przez Krzysztof Zieliński
Rekomendowane odpowiedzi