Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż czujników parkowania z allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów, nie wiedziałem gdzie zacząć ten temat więc zacząłem tu. Mam już jakiś czas Audi a mam problem z cofaniem :wallbash: . Mam zamiar zamontować czujnik parkowania do mojej czerwonej strzały i trapi mnie kilka pytań odnośnie montażu. Czy można taki czujnik zamontować w dokładce zderzaka, mam hak i czy przypadkiem czujniki nie będą wychwycać haku i będą podawać złe dane?

Dla przykładu coś takiego bym zamontował:

http://allegro.pl/czujnik-czujniki-cofania-parkowania-4-sensory-led-i5029679757.html

lub

http://allegro.pl/czujnik-4-czujniki-parkowania-cofania-buzzer-buzer-i5007861540.html

Co myślicie o tym pomyśle?

Opublikowano

Zamontowałem parę lat temu podobny zestaw do tego z pierwszego linka. Fakt, że zamontowanie w dokładce powoduje czasami fałszywy sygnał ( bo niżej niż w instrukcji) a i "obecność" haka jest nie bez uszczerbku na dokładności wskazań. Myślę, że lepiej w zderzaku montować choć do pierwszej wersji można się przyzwyczaić.

Opublikowano

Mam praktycznie taki zestaw i w mojej b6 śmiga ładnie.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Montowałem zestaw jak w pierwszym linku. W zestawie są skośnie scięte podkładki którymi możesz ustawić kąt czujników. Montując nisko będziesz musiał je lekko ku górze skierować aby podłoża nie czytały. Sprawa haka, potestuj co i pod jakim kątem łapią na sucho przed montażem.

Opublikowano
  • Autor

Wiecie, montaż w dokładce zderzaka by wyglądał bardzo fajnie, nic nie rzucało by się w oczy jak w montażu w zderzaku. Jeszcze żeby kolor czerwony na aukcji pokrywał by się z tym jaki mam zderzak to był bym w siódmym niebie i bym się nie cykał.

Edytowane przez kfulko

Opublikowano

Czujniki można malować .

Opublikowano
  • Autor

Będzie cieplej to zakupię i zamontowanie :-)

Opublikowano

Ja zamontowalem w ori dokladce pdc i jest ok.

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Możesz wrzucić fotkę jak to u ciebie wygląda ? ;)

Opublikowano
  • Autor

Możesz wrzucić fotkę jak to u ciebie wygląda ? ;)

Podłączam się również do pytania :)

Opublikowano

343c6bb187ab0f30med.jpg

Auto brudne... czujniki nalezy owinac raz lub dwa taśmą izolacyjna, oczywiscie tego nie widac i siedzą idealnie. Ja mam wersje tylko z buzzerem bo ten wyświetlacz mi sie nie podoba.

Fotka zaraz po montazu jeszcze lapska odbite juz rok z tym smigam zadowolony.

Opublikowano
  • Autor

Kolego, wygląda to rzekłbym jak fabryczne. Szacun dla Ciebie. A jak z elektryką to rozwiązałeś? Przez przekaźnik czy prosto od żarówki podłączyłeś?

Opublikowano

Fajnie ;):thumbup1: tylko u ciebie zderzak polift i dokładka już jest "lepsza" pod ten mod :naughty: a w wersji przedlift niestety już tak pięknie nie ma... trzeba byłoby dać wersję z dystansami w komplecie, bo inaczej to czujniki idą w ziemię :( a z dystansami już tak prawie ori nie wygląda... sterczą na wierzchu.... :(

Opublikowano

w przedlifcie też można :decayed:

pdc2_zpslb7btsvf.jpg

Opublikowano

są czujki "patrzące" się troszkę w górę. Być może ze zwykłą dokładką nie ściągały by wszystkiego i jakoś wygldały

19b9324b-96a4-46f2-96e5-283b69b9d4cb_zps

Opublikowano

Kolego, wygląda to rzekłbym jak fabryczne. Szacun dla Ciebie. A jak z elektryką to rozwiązałeś? Przez przekaźnik czy prosto od żarówki podłączyłeś?

Dzięki! Podłączone pod żarówkę, centralka w okolicy pompki od zamka a buzzer pod nogami pasażera.

Fajnie ;):thumbup1: tylko u ciebie zderzak polift i dokładka już jest "lepsza" pod ten mod :naughty: a w wersji przedlift niestety już tak pięknie nie ma... trzeba byłoby dać wersję z dystansami w komplecie, bo inaczej to czujniki idą w ziemię :( a z dystansami już tak prawie ori nie wygląda... sterczą na wierzchu.... :(

O ile mi wiadomo sa dokładki PDC do przedlifta

są czujki "patrzące" się troszkę w górę. Być może ze zwykłą dokładką nie ściągały by wszystkiego i jakoś wygldały

19b9324b-96a4-46f2-96e5-283b69b9d4cb_zps

Dokładnie takie czujniki u mnie siedzą.