MichalPoti Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Witam, Aktualnie szukam nowej audi, ma to być b8 po lifcie. Do tej pory jeździłem b8 2008r. w manualu. Przymierzam się do zakupu multitronica. Czy ktoś kto ogarnia temat może poradzić na co zwrócić uwagę podczas oględzin auta? Jakiego rodzaju testy wykonać, czemu się przysłuchiwać? Druga sprawa to czy skrzynia w której olej zmieniany był nie co 60kkm tylko co 80kkm jest jeszcze coś warta? Czy raczej omijać takie auto z daleka? Z góry dziękuję za odpowiedź, Michał
Gość Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Osobiście pozostałbym przy manualnej skrzyni.. Z tego co sie naczytałem multitronica lepiej omijac z daleka,usłyszałem to nawet w ASO. Edytowane 13 Marca 2016 przez firefighter79
komoornik Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Proponuję zwrócić uwagę na to, aby auto nie miało Multitronica - najlepiej kupić egzemplarz z Quattro.
MichalPoti Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 Z tym, że na jednym z najpopularniejszych serwisów aukcyjnych widzę dokładnie 2 sztuki w quatro w dieslu:)
Piotr Czarnojan Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 ja mam multi i jak narazie se chwale nic sie nei dzieje od 8 miesiecy jak narazie:)
deejay24h Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Ja mam multi 4 rok i bezawaryjnie , tylko olej regularnie wymieniać .
MichalPoti Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Opublikowano 14 Marca 2016 Wymieniasz pewnie co 60kkm? Mam na oku jeden egzemplarz i tam wymiana byla co 80kkm. Ciekawe jak ta skrzynia się miewa. NIe wiem wlasnie co i jak w niej sprawdzic
Rekomendowane odpowiedzi