Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 tfsi 4096 - Bank 1: CMP Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wyskoczyła mi kontrolka na silniku po podłączeniu do vaga mam takie błędy

4096 - Bank 1: CMP Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28) incorect

autem na wolnych obrotach zaczęło trosze szarpać jak się jedzie jest ok ale po zatrzymaniu lekko rzuca mam w związku z tym pytanie co by to mogło być i gdzie mogę udać sie z tym we Wrocławiu gdyż tu utkwiłem a nie chce się poruszać tym autem żeby więcej nie nabroić

przejechane 93 tys

Opublikowano

Jaki rocznik auta?

Może to być problem z rozrządem.

Opublikowano
  • Autor

2011

Opublikowano

Prędkości odczytywane na walku rządu(G40) nie odpowiadają-poza granicą błędu) prędkości mierzonej na wale(G28). coś z Rozrządem niestety...

Opublikowano
  • Autor

gdzieś wyczytałem ze to może być czujnik położenia wału ale nie wiem ile w tym prawdy tak czy siak muszę kogoś we Wrocławiu dorwać kto by na to popatrzył

Opublikowano

Trenowałem ostatnio dwie takie padaczki z obydwóch rorzad przestawiony... Cdnc i cdnb PoZdro, mam blokady do tego

Opublikowano

Mam to samo autko CAEB, 2011, przebieg 87000. U mnie błąd się pojawił mniej więcej, jak mi odma siadła, a raczej po jej wymianie. Mniejsza o to. To mógł być zbieg okoliczności albo jakaś konsekwencja. Zauważyłem, że autko potrafi szarpać po zatrzymaniu się, kiedy silnik jest tylko trochę nagrzany - wskazówka temp. na desce rozdzielczej jest między pierwszą a drugą kreską. Jak cieplejszy, to już tego mi nie zrobi. Ostatnio, o dziwo przestał mi szarpać w ogóle, ale muszę zobaczyć, co tam za błędy są w pamięci, bo ciągłe kasowanie mi się znudziło i jeździłem z kontrolką MIL zapaloną przez kilka tygodni. Wyszedłem z założenia, że skoro mi szarpał od czasu do czasu tylko przy nienagrzanym silniku, a potem mogłem jeździć dziesiątki kilometrów i tego nie robił, to problem chyba nie jest tak poważny, jak wskazuje opis błędu. No bo weź tu rób rozrząd od strony skrzyni automatycznej przy tak małym przebiegu i zazwyczaj niskich obrotach silnika. Przy moich ośmiu biegach, nawet jadąc 200km/h mam równo 3tys. obrotów, a nie mam tendencji do szaleństw i ciągłego kręcenia silnika, więc chyba rozrząd nie jest aż tak gówniany, żeby miało się z nim coś zadziać tak szybko? Tak więc olałem to, ale objawy szarpania na razie też odpuściły. Acha, kiedy auto zaszarpało, to wystarczyło trochę przygazować na chwilę i problem znikał. Też tak miałeś?

Opublikowano

Rozrząd nie jest od strony skrzyni.

Jest trochę roboty, bo z założenia ściąga się pas przedni.

Opublikowano

No bo weź tu rób rozrząd od strony skrzyni automatycznej

O jakim silniku kolega pisze?

Opublikowano

Rozrząd od strony skrzyni biegów jest w 3.0 tfsi, 3.2 fsi, 4,2 fsi, 2.7 tdi i 3.0 tdi.

Edytowane przez zabiello

Opublikowano

Rozrząd od strony skrzyni biegów jest w 3.0 tfsi, 3.2 fsi, 4,2 fsi, 2.7 tdi i 3.0 tdi.

Przepraszam, byłem przekonany, że jest z tyłu. Mam rozumieć, że jest z przodu i że nie jest tak trudno się do niego dostać?

Opublikowano

Przepraszam, byłem przekonany, że jest z tyłu. Mam rozumieć, że jest z przodu i że nie jest tak trudno się do niego dostać?

Trzeba ściągnąć pas przedni (choć napewno znajdą się tacy co i bez zdejmowania pasa to zrobią, ale jest poprostu mało miejsca), pasek osprzętu w tym napinacz oraz dwie osłony by dostać się do rozrządu.

Opublikowano

Trzeba ściągnąć pas przedni (choć napewno znajdą się tacy co i bez zdejmowania pasa to zrobią, ale jest poprostu mało miejsca), pasek osprzętu w tym napinacz oraz dwie osłony by dostać się do rozrządu.

To ułatwia potencjalną naprawę. Daj znać kolego Fryzjerek, czy to rozrząd czy walnięty czujnik jednak winny szarpaniu i błędowi. Dziś postanowiłem skasować ten błąd sprzed blisko dwóch tygodni i pech chciał, że dziś też na parkingu silnik szarpać na postoju zaczął. Oczywiście, silnik nie był do końca nagrzany, o czym pisałem. A Tobie szarpie i wyskakuje błąd bez względu na to, czy silnik ma już 90C, czy zimny? Nie znam się na tym, ale jeśli u mnie to się zadzieje w przedziale 60-75C, to raczej bym obstawiał u siebie na czujnik, a nie przestawiony rozrząd. Tak czy siak, podziel się informacją, jak już ogarniesz temat. P.S. Twój CAEB to też wersja z USA?

Edytowane przez majkel101