VTG Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Mam nastepujący błąd: 00285 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Right (G45) implaussible signal (niezrozumiały sygnał). Z początku działo się to przekraczałem 165km/h (autobahny niemieckie). Chwile było 165 i problem aczkolwiek pare razy udało mi się pojechać 180. Kupiłem czujnik boscha nowy, stary się ułamał przy demontażu, więc został wybity. Wyczyczone wszystko i teraz przy cofaniu może wskoczyć ten błąd i mil on, czasem przy 80km/h wskakuje ten błąd i mil on, a czasem 120km/h dzisiaj przy 60km w zakręcie wskoczył mil on koronka abs na piaście raczej ok czujnik nowy.. Czyżby wiązka? Edytowane 19 Marca 2016 przez VTG
VTG Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 Wszystko seria, amortyzatory sprężyny.
Dev Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Musisz wyciagnac łozysko i sprawdzic pierscien magnetyczny
VTG Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 Tak jest wymieniłem łożysko na rouvilla w środku był swag i w nim jest pierścień magnetyczny. Po wymianie spokój abs się nie zapala. Na opakowaniu łożyska była instrukcja żeby nie uderzać w łożysko ani nie podchodzić z magnesem.
Rekomendowane odpowiedzi