Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Szarpie do 3 tys i jakby nie palił jeden gar - prośba o nr części

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z ADP. Nagle podczas jazdy zaczął szarpać i pracować tak jakby na 3 cylindry tak do 3 tysięcy obrotów.

Wolne obroty w miarę OK, tzn równe na 4 cyl. i tylko troszkę niżej niż zawsze i nieco rzuca motorem.

W czasie jazdy jak pisałem szarpie i przerywa - potrafi strzelić w filtr. Zrobiłem dziś diagnostykę efekt taki:

CZUJNIK NASTAWNIKA PRZEPUSTNICY -G127- . Powiedzcie mi co to może oznaczać, jaka jest inna nomenklatura tego urządzenia bo na allegro nie potrafię nic znaleźć.

Temat nr dwa, wcześniej odkąd kupiłem auto (4 m-ce) miałem taki objaw że nierówno rozwijał moc, tzn gaz do podłogi a on ciągnął mocno, nieco opadał z sił na sekundkę i ciągnął jeszcze mocniej mówię o sytuacji kiedy pracował w pełnym zakresie obrotów, zdiagnozowaną mam padniętą lambdę.

Czy to wszystko jest jakoś powiązane?

Czy możliwy jest efekt nie palącego cylindra przez ten czujnik tudzież lambde?

Proszę o rzeczowe sugestie szanownych kolegów, zapraszam do dyskusji.

Usterka namierzona prosze o numer części, chodzi o wtryskiwacz paliwa motor ADP rocznik 95

Opublikowano

to masz klego bóla!bo taka awarie trudno zlokalizowac!moga to byc swiece moga to byc kable moze to byc o ząb przestawiony rozrzad!no le to gdybanie!ja bym zacza od adaptowania przepustnicy!najpierw recznie a potem vag!recznie to sie sie robi tak!wypina sie wtyczke pod przepustnica wlacza sie zaplon zeby zobaczyl ze jej nie ma a potem wylacza sie zaplon wpina wtyczke i ponownie wlacza zaplon!i czeka sie chwile zeby zatrybil!czyli wlacz i wylacz! no i z tego co ja wiem to sada lambda posrednio wplywa mieszanke paliwa czyli wplyw na prace silnika ma! tylko nie rozumie tego ze strzela ci w filter bo takie czary to raczej na lpg!no ale jesli masz na benz to bym ja adaptowal a jesli nie pomoze to wymienil bym kable! bo takie bledy jak blad czujnika temperatury czy lamda czy nastawnika przepustnicy to zadna dziwna sprawa bo czesto wyskakuja pod nazwa "sporadyczny"

Opublikowano

nastawnika przepustnicy to zadna dziwna sprawa bo czesto wyskakuja pod nazwa "sporadyczny"

No właśnie jako sporadyczny wyskoczył...jutro zrobie adaptacje i wymienie kable + palec + kopułka i świece, to mi nie zginie, rozrząd raczej będzie ok, autko chodziło dobrze i nagle przestalo, chyba że ot tak wziął i przeskoczył w czasie jazdy.

Dzisiaj zrobione:

Wyczyszczona przepustnica, czujnik nastawnika i caly dolot

Kable sprawdzone pod względem przebić - brak

Wykonana adaptacja przepustnicy

Wyczyszczone świece i palec z kopułką - bez zmian ale jutro je wymienie żeby wykluczyc ukryte wady, wszystko psu na :wallbash: wiecie co...

Jakieś sugestie? ;([br]Dopisany: 26 Listopad 2008, 19:42_________________________________________________

[/quot

taka awarie trudno zlokalizowac

e]

Zlokalizowana, wtryskiwacz na pierwszym cylindrze poszedl się :wallbash: potrzebuje pilnie nr tej części.

Silnik ADP rocznik 95 kto poda?