nike166 Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Witam, Koledzy, ostatnio wymieniałem koła na letnie 17', zimowki 15'. Po wymianie zauważyłem że jedno koło jest bardzo delikatnie jakby skręcone w prawo , a drugie jest prosto . Kierownica ustawiona prosto , zbieżność robiłem w tamtym roku jakoś na wiosnę lecz na kołach zimowych 15' ale wcześniej nie zauważyłem takiego defektu. Podczas jazdy nie zauważyłem by sciagalo w którąś stronę . Czemu to jedno koło jest lekko skręcone może ktoś mi może podpowiedzieć ? Czy na stacji diagnosrycznej co jest ta płyta przejazdowa pokazująca zbieżność wykazała by coś czy w tym wypadku ?
jacek70 Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Dla świętego spokoju sprawdź jeszcze raz zbieżność bo nigdy nic nie wiadomo.
nike166 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 Dla świętego spokoju sprawdź jeszcze raz zbieżność bo nigdy nic nie wiadomo. Myślisz, że płyta przejazdowa wystarczy w SKP? Czy normalnie głowice na koła niech zakładają? SKP mam niedaleko siebie, a warsztat z głowicami do zbieżności sporo dalej.
Ever Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Ja bym pojechał na zbieżność w takiej sytuacji
nike166 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Opublikowano 25 Marca 2016 Byłem dziś na płycie prsejazdowej na skp i wyszło +4. Diagnosta powiedział że ok ale co Wy o tym sądzicie ?
Rekomendowane odpowiedzi