Virnik Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Witajcie! Kupiłem auto z rns-e wraz z wbudowanym tunerem dvb-t, widziałem opisy na forum i wiem, że jest to możliwe. Kwestia jest następująca: nie wyszukuje kanałów a sprzedawca mi powiedział, iż może być jakiś problem z anteną, oszukuje i tuner jest analogowy czy rzeczywiście gdzieś tkwi problem? Foty: No i jakaś tam fota zza schowka, bo nie mogę wyciągnąć navi nawet wyjmakami bo otwory są czymś zapchane.. Jak wyciągnąć navigacje jak wyjmaki nic nie dają bo te otwory są czymś zapchane w środku? pchanie zza schowka nic nie daje
tryczek147 Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 Z czego się orientuje telewizji analogowej już nie ma w eterze, tylko cyfrowa (dvb-t)
Virnik Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Opublikowano 26 Marca 2016 tyle to ja wiem, i tuner jest cyfrowy dwukanałowy. Pytanie dlaczego nie wyszukuje kanałów i jak wyjąć te cholerne RNS żeby się do niego dostać (tuner jest zaklinowany za nawigacją a otwory na wyjmaki są zapchane czymś plastikowym)
tryczek147 Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) Po zdjęciach widać ze ktoś próbował wyciągnąć nawi samoróbkami np. z karty kredytowej i mu zostały. A co do zasięgu sprawdź antenę (może jest uszkodzona albo nie podłączona) lub podłącz inną. Lub za duże zakłócenia jak mieszkasz w Warszawie (LTE zagłusza DVB-T) Edytowane 26 Marca 2016 przez tryczek147
Virnik Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 nie mam jak sprawdzić antenty jak tego dziadostwa nie wyjmę... odłączyłem już klemę - od akumulatora i bez zmian. Dzięki za zainteresowanie, chociaż Ty jeden
Robero321 Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Trzeba było przyjechać dziś na spota do Arkadii to by może się coś poradził a jeszcze jedno pytanie masz może pilota do tego dekodera ?
Virnik Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 jeszcze nie byłem na żadnym, troche wstyd i te sprawy.. wiadomo tak mam
Virnik Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) pełna, obsługuje z tego usb (odtwarzam filmy i mp3), sam problem to brak wyszukanych stacji. dokładnie to jest to: http://naviservice.com.pl/pl/p/DVBT-HDRS-Tuner-telewizji-cyfrowej-DVB-T-do-nawigacji-RNS-E/184 Edytowane 29 Marca 2016 przez Virnik
Robero321 Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Możliwe że anteny są do D* U mnie na tych antenach (dokładnie takie same) też nic nie wyszukiwał ale jak je wytargałem z samochodu i zawiesiłem 3 metry nad ziemią to już było ok... Miałem dwie sztuki jedna na przedniej a druga na tylnej jak U Cibie i mogłem zapomnieć o TV i w Warszawie i w okolicach .... One mają dodatkowo zasilanie +12 v czyli są aktywne może zasilanie nie dochodzi sprawdzałeś ?? czy jest + 12 V na antenę ?
Virnik Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 nie mam za bardzo jak sprawdzić bez rozbierania boczków, ale spróbuje pokombinować, a wyszukać próbowałem i w wawie i na wioskach i w lesie i w szczerym polu ;x
Robero321 Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 dokładnie na tych antenach miałem to samo. postaraj się podpiąć antenę która jest na wysokości przynajmniej 3, 4 metrów tak na sztukę i zobacz czy zacznie wyszukiwać sygnał
Romeck Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Nie wiem czy to bedzie to samo ale kiedys kupilem zewnetrzny telewizor ojcu do ciezarowki i do tego antene (korona) niby najlepsza do tego typu odbiornikow i w mojej miejscowosci w ogole nie bylo szans na wyszukanie kanalu... we wloclawku na jednym parkingu bylo to samo a 100 metrow dalej nie trzeba bylo w ogole wyciagac anteny na zewnatrz. Takze mysle ze moze to byc problem z zasiegiem Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Virnik Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 nie wiem jakim cudem ale zaczęło coś wyszukiwać w manualnym trybie skanowania, ale teraz przyszedł kolejny problem - stacje się nie dodają pomimo takowego monitu, próbowałem już wszystkich tricków :/
Rekomendowane odpowiedzi