grzes791 Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) panowie a więc tak robię test na co2 w układzie chłodzenia oczywiście zabarwia go na żółto ale nie wiem czy w to wierzyć bo płynu nie ubywa no jedynie temperatura oscyluje w granicach 95-105 węże są twardawe ale nie aż tak bardzo tragicznie idzie je ścisnąć po nagrzaniu silnika i odkręceniu korka wiadomo gotuje i wywala płyn ale co mnie dziwi to to że jak już ciśnienie zejdzie z układu i płyn przestanie kipieć to po dodaniu gazu znowu go wywala i tu nie wiem czy tak powinno być proszę o jakieś sugestie podpowiedzi z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam a dodam że adzia jest zagazowana. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez grzes791
otis89 Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 Jak powtórzony test parę razy to raczej gdzieś to co2 się dostaje,ale jak nie masz jeszcze typowych objawów upg lub mikro pęknięć to bym poczekał. Co do wywalania płynu jak jest rozgrzany to może go wywalić, ale jak nie ma ciśnienia i dajesz gazu to nie powinno wywalić. Kolego a masz ogrzewanie na wolnych,odpala ci normalnie po nocy?
grzes791 Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Opublikowano 28 Marca 2016 Jak powtórzony test parę razy to raczej gdzieś to co2 się dostaje,ale jak nie masz jeszcze typowych objawów upg lub mikro pęknięć to bym poczekał.Co do wywalania płynu jak jest rozgrzany to może go wywalić, ale jak nie ma ciśnienia i dajesz gazu to nie powinno wywalić. Kolego a masz ogrzewanie na wolnych,odpala ci normalnie po nocy?[/qutote] Jak powtórzony test parę razy to raczej gdzieś to co2 się dostaje,ale jak nie masz jeszcze typowych objawów upg lub mikro pęknięć to bym poczekał.Co do wywalania płynu jak jest rozgrzany to może go wywalić, ale jak nie ma ciśnienia i dajesz gazu to nie powinno wywalić. Kolego a masz ogrzewanie na wolnych,odpala ci normalnie po nocy? Tak ogrzewanie jest z odpalaniem nie ma problemu własnie to wywalanie płynu podczas dodawania gazu mnie troszke zastanawia myślę że jak bym tak gazował to by cały płyn wychlapało Jak powtórzony test parę razy to raczej gdzieś to co2 się dostaje,ale jak nie masz jeszcze typowych objawów upg lub mikro pęknięć to bym poczekał.Co do wywalania płynu jak jest rozgrzany to może go wywalić, ale jak nie ma ciśnienia i dajesz gazu to nie powinno wywalić. Kolego a masz ogrzewanie na wolnych,odpala ci normalnie po nocy?[/qutote] Jak powtórzony test parę razy to raczej gdzieś to co2 się dostaje,ale jak nie masz jeszcze typowych objawów upg lub mikro pęknięć to bym poczekał.Co do wywalania płynu jak jest rozgrzany to może go wywalić, ale jak nie ma ciśnienia i dajesz gazu to nie powinno wywalić. Kolego a masz ogrzewanie na wolnych,odpala ci normalnie po nocy? Tak ogrzewanie jest z odpalaniem nie ma problemu własnie to wywalanie płynu podczas dodawania gazu mnie troszke zastanawia myślę że jak bym tak gazował to by cały płyn wychlapało Widze ze tradycyjnie ogladajacych sporo a podpowiadajacych nie ma
otis89 Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Obserwuj poziom płynu, jak by padła głowica albo upg to zaczną się ubytki.
grzes791 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Panowie odgrzewamy kotlecika a więc tak zrobiona upg głowica sprawdzona na szczelność i oczywiście splanowana wymienione uszczelniacze przy okazji zrobione turbo i dwumasa ale niestety finał taki sam tester zabarwia na żółto jakieś mądre rady sugestie bo mi już ręce opadają z góry dzięki za jakieś info pozdrawiam
Romeck Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Blok może być pęknięty. Miałem tak w golfie
grzes791 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Ubywa ci płynu? płynu nie ubywa oprócz tego że gotuje tak jak pisałem gdzieś wyżej po nagrzaniu silnika i odkręceniu korka wiadomo gotuje i wywala płyn ale co mnie dziwi to to że jak już ciśnienie zejdzie z układu i płyn przestanie kipieć to po dodaniu gazu znowu go wywala i tu nie wiem czy tak powinno być Blok może być pęknięty. Miałem tak w golfie kuźwa to co by musiało się stać żeby blok strzelił ??? zresztą blok czy tuleja tłoka ???? a może te testery są do d*py może są jeszcze jakieś inne niż ten niebieski płyn ???? Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez grzes791
Romeck Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Moze komuś wylecial plyn czy cos i zalał goracy silnik zimna woda. Zrobilo sie gdzies jakies mikropęknięcie i wystarczy. Plyn w zbiorniczku po odkreceniu korka powinien stac spokojnie
grzes791 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Moze komuś wylecial plyn czy cos i zalał goracy silnik zimna woda. Zrobilo sie gdzies jakies mikropęknięcie i wystarczy. Plyn w zbiorniczku po odkreceniu korka powinien stac spokojnie kurcze ale nikt inny nie grzebie przy mojej adzi oprócz mnie a ja nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek zalewał zimną wodą lub płynem zresztą nigdy nie miałem ubytku płynu więc nie było takiej potrzeby
Romeck Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Może poprzedni wlaściciel? A może to w ogole nie to i niepotrzebnie piszemy czarny scenariusz... oby Ale skoro głowica zrobiona a dalej to samo to nic innego nie przychodzi mi do glowy
grzes791 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Może poprzedni wlaściciel? A może to w ogole nie to i niepotrzebnie piszemy czarny scenariusz... oby Ale skoro głowica zrobiona a dalej to samo to nic innego nie przychodzi mi do glowy no ja też nie chce krakać że to tuleja i wole się podpytać i upewnić. A teraz pytanie czy jest jakiś sposób bez rozbierania wszystkiego żeby to sprawdzić ????
Romeck Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 No tu już niestety musiałby się kto inny wypowiedzieć...
otis89 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Trzeba by wytargać blok żeby go sprawdzić dokładnie, ale jak ty nie masz ubytków płynu to problem leży gdzie indziej.
grzes791 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) i tu właśnie jest ten problem gdzie i czego szukać ???? Czy jeszcze którędys indziej mogą te spaliny walić w układ?? Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez grzes791
Rekomendowane odpowiedzi