d4r0 Opublikowano 27 Marca 2016 Opublikowano 27 Marca 2016 (edytowane) Witam na forum. Mam problem z moim Audi A4 B5 - po dłuższej trasie poluzował się element od koła wieloklinowego sprężarki klimatyzacji oznaczony numerem 1 na załączonym zdjęciu i podczas pracy silnika wydaje irytujący dźwięk, lub w ogóle się nie obraca. Dostęp do tej części jest bardzo słaby, poza tym detal ten jest bardzo zardzewiały i aby go dokręcić/wymienić musiał bym ściągać cały przód z chłodnicą - tak jest napisane w książce serwisowej. Mam pytanie - czy jest możliwość zdjęcia tego paska jako, że i tak nie używam klimy bez zdejmowania całego przodu lub dokręcenia tej osłony ? Mam obawy iż poluzowana część, która teraz się nie kręci stwarza dodatkowy opór przez co po puszczeniu gazu obroty silnika falują i trudniej jest go odpalić. Czy ktoś już miał podobny problem ? Dzięki za odpowiedzi. Edytowane 27 Marca 2016 przez d4r0
maniekaudia4 Opublikowano 27 Marca 2016 Opublikowano 27 Marca 2016 od spodu płaskim kluczem poluzujesz napinacz i ściągniesz pasek bez problemusprężarkę można odkręcić i opuścić na dół nie ma sensu ściągać przodu
Rekomendowane odpowiedzi