Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbo wciaz urywa! Pomocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem ze jest duzo tematow o tym ale po porobieniu wszystkiego o czym pisali dalej turbo urywa. Audi a4 b5 1.9 tdi afn 97r. Kupilem samochod z urywajacym turbem. Zaslepilem egr, poprzemienialem zawor n75 i ten drugi z trzema podcisnieniami, czujnik cisnienia doladowania i przeplywke z innego audika z takim samym silnikiem ktory jezdzi bez zastrzezen i dalej to samo, sprawdzilem mapsensor w sterowniku i go wyczyscilem (jest szczelny). Dalem turbine do regeneracji. Po regeneracji bylo dobrze na 2 miesiace pozniej znow to samo. Caly czas blad "czujnik cisnienia doladowania w kolektorze ssacym g71- przeladowany. Sprawdzili mi turbine kompem i powiedzieli mi ze turbina jest zasyfiona. Oddalem znowu do regeneracji i powiedzieli mi ze cos zasyfia turbine. Dlaem wtryski do regeneracji, pompe do sprawdzenia, sciaglem glowice i okazalo sie ze ma duze luzy zaworowe wiec tez ja dalem do regeneracji, przy okazji wymienilem pierscienie, tloki i blok zdrowe. Znow po 2 miesiacach to samo. Przed turbina sucho bez oleju. W ssacym sa sladowe ilosci oleju ale moim zdaniem zawsze cos tam bedzie oleju. Ktos jakies pomysly?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki przebieg? Może karalizator tak zapchany ze turbine zadusza.

Opublikowano

Soft seryjny? jeździsz spokojnie?

Opublikowano

Postaraj zrobić komplet logów bo to wróżenie z fusów.

-> Statyczne - 001, 003, 004, 013,
-> Bassic Settings - 000, 003, 004, 011
-> Dynamiczne - 001, 003, 004, 008, 010, 011 Silnik 90c na blacie.

Edytowane przez Leopold27

Opublikowano
  • Autor

Katalizatora niema juz sprawdzalem. Jezdze raczej spokojnie bo na zimnym go nie katuje a mam tylko 6 km do pracy. W zeszlym tygodniu zrobilem nim trase ok 300 km w jedna strone. Jak jechalem tam to urwal i dalem mu wtedy popalic na urwanym turbie ale po ok 100km zjechalem, wylaczylem go i na nowo wlaczylem zeby tryb awaryjny sie wylaczyl i do dzisiaj jak reka odjal... Smiga i nic sie z nim nie dzieje... Moim zdaniem logi nic nie daja przy takiej sytuacji bo juz raz bylem... Ale jak sie to powtorzy to zrobie.

Aaa i soft jest seryjny...

Aaa i soft jest seryjny...

Opublikowano

Logi nic nie dają? a wiesz po co robi się logi?po prostu PSJ jest problemem,a jazda w trybie awaryjnym przez 100km hmmmm,bez komentarza.

Edytowane przez Leopold27

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

miałem podobny przypadek w Passacie B6 1.9tdi 105km

czasami jeździł normalnie a czasami odcinało turbo, turbina poszła do regeneracji nowe czujniki i nic.

Okazało się, że zaśniedział jakiś przewód i jak dostawał troszkę wilgoci to odcinało, po wyłączeniu silnika i włączeniu wszystko wracało do normy.

w ciepłe dni było OK a jak tylko było troche wilgoci to sie cyrki działy - najwidoczniej jak dostał wilgoci to robił jakieś przepięcia.

Od wymiany tego kabla problem nie powrócił.

Opublikowano

w ciepłe dni było OK a jak tylko było troche wilgoci to sie cyrki działy - najwidoczniej jak dostał wilgoci to robił jakieś przepięcia.

Od wymiany tego kabla problem nie powrócił.

możesz dokładnie napisać jaki to bł kabel ?

Opublikowano

tego to Ci nie powiem, bo przyczynę znalazł miejscowy magik, i tylko mi przekazał że taka była usterka. Ale jakby nie było nie zaszkodzi przeglądnąć wiązki elektrycznej związanej z turbiną.

Opublikowano

ok, dzięki, zobaczę może coś się znajdzie:)