Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa czujników poziomowania xenonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że niemam dostępu do VAG-a, próbuję rozkminić problem bez niego.

W ASO po podpięciu kompa, stwierdzono błąd na przednim czujniku - zwarcie do plusa. Tylny niby OK. 

Zdjąłem oba koła, zmierzyłem napięcia na wtyczkach po odpięciu czujników. I na obu wtyczkach z przodu i z tyłu mam na pinie 1 masę, na pinie 5 - 5V, a na pinie 6 - 12V.

Jedne źródła podają, że pin 5 to pin sygnałowy, więc na moją logikę po odpięciu czujnika nie powinno być tam napięcia, a na 6 powinno być 5V.

Inne źródła podają, że pin 5 to zasilanie, czyli powinno być 5V, a pin 6 to sygnałowy, więc nie powinno być na nim napięcia a jest 12V.

Chyba, że źle kombinuje i te napięcia są właściwe a problem lezy gdzieś indziej.  Dziwi mnie tylko to, że skoro napięcia na obu wtyczkach mam takie same i na jednym z pinów któreś napięcie jest tam nie potrzebnie, to dlaczego komp informuje o zwarciu jedynie na przednim czujniku?

Tutaj olbrzymia prośba. Czy ktoś mógłby zmierzyć u siebie na jakich pinach jakie ma napięcia? Ewentualnie czy jest ktoś z Warszawy lub okolic, kto byłby skłonny poświecić mi 20 minut i się ze mną spotkać, tak abym mógł sam pomierzyć te napięcia (dojadę - wystarczy zrzucić przednie koło, wypiąć wtyczkę i pomierzyć multimetrem na włączonej stacyjce)?

Ewentualnie czy ktoś ma sprawny przedni czujnik, tak bym mógł na próbę zamontować i stwierdzić, czy to wina czujnika, czy zwarcia w instalacji bądź module świateł?

Pozdrawiam,

Arapaho

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Świetny manual, napewno sie kiedyś przyda

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Podrzuci ktoś dla ułatwienia w których blokach szukać sygnału od czujnika przodu? i ewentualnie czy powinny się mieścić w takim przedziale jak na data sheet wyżej, czy inaczej?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Również zmagam się z niedziałającym samopoziomem. I mam do Was pytanie. Czy nad pinem (jak patrząc na zdjęciu  pierwszy prawej strony i w górę do tego małego okrągłego styku) powinno być przejście? U mnie jak by nie było. Proszę o podpowiedź ponieważ wszystko wyczyściłem i niestety nie działa a komp pokazuje tylny czujnik.

1524667663885189435333.jpg

Edytowane przez danio-85
Błąd

• 2 lata później...
Opublikowano

Znacie jakiś sposób na regenerację przegubu / cięgna / ramienia czujnika? Wydaje mi się ze u mnie się zatarły i kręci się cały mechanizm zamiast samego przegubu 

Edytowane przez sebool12

Opublikowano

Przeróbka, kupisz w sieci części do montażu własnego cięgna. na allegro jest tego trochę.
ktoś chyba na forum chwalił się taką przeróbką.

image.png

Opublikowano

@GreGoriO z tego co widziałem to polecają końcówki cięgna z pedału gazu ursusa xd

ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 7,50 zł - końcówka cięgna M6 przegub kulowy kulisty panewka (7510956829). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Ale jakby się dało naprawić oryginał to wolałbym go zostawić, ale za cholerę nie wiem jak się do tego dobrać, żeby nie zniszczyć :/
W ostateczności pewnie to kupie, ale bez uszczelniaczy to w ogóle pożyje? Bo nie ma szans, żebym znalazł te uszczelki gdzieś lokalnie (V-ring VS-8/ 8-9,5 NBR)