staff01 Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Witajcie, tak jak w temacie mam taki problem z drzwiami od strony kierowcy. Nie wiem czy stało się to dzisiaj przy naprawie klamki czy po prostu nie zwróciłem uwagi, ale cały ten mechanizm dziwnie pracuje. "Cypelek" jak zamyka drzwi to raz sie chowa calkowicie, a czasem troche wystaje. Podczas gdy drzwi sa otwarte i sie zamknie je z pilota to mechanizm czasem nie zadziała w nich i zamyka, tylko pozostałe. Dopiero gdy zamyka się drzwi i jeszcze raz użyje pilota wtedy się zamykają. Psikałem mechanizm WD40, ale to nic nie pomogło. Jakieś sugestie co może być nie tak?
mily Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Ja obstawiam, że bębenek nie wskoczył dobrze na swoje miejsce. Otwórz i zamknij kilka razy z kluczyka (nie pilotem tylko w sposób tradycyjny), może wskoczy, jak nie to klamka jeszcze raz do złożenia.
staff01 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 Próbowałem zrobić tak jak mówiłeś i nicz. Ogólnie od strony pasażera zamek lepiej chodzi bo od kierowcy prawie klucz się łamie. Mechanizm od centralnego ledwo się rusza, ogólnie próbowałem go pociągnąć góra-dół to ledwo co się dało. Naprawiałem klamkę wewnątrz samochodu, ponieważ cała latała i dzwoniła po naszych pięknych polskich drogach. Biały przewód odpowiadający za ciągniecie klamki po prostu przesunąłem i już klamka siedzi w miarę sztywno. Odwróciłem ten zabieg również tak jak było - brak jakiejkolwiek poprawy..
mily Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Ach Ty wewnętrzną klamkę naprawiałeś. Mi chodzi o zewnętrzną, blokowany jest gdzieś cylinderek. Klucz ma chodzić leciutko, Musisz sprawdzić klamkę zewnętrzną, może coś tam wpadło i blokuje, albo cięgno się z zapinki zsunęło i się zapiera gdzieś.
staff01 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Jakieś instrukcje co jak, gdzie itd? ;p Pytałem znajomego to mówił, że z czasem mechanizm może być do wymiany po prostu.. Edytowane 29 Marca 2016 przez staff01
mily Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) W google Szukaj pod hasłami, demontaż zamka, wymiana switch-y, jest tego pełno, ja mym rozłożył i złożył. Przy rozkładaniu pewnie napotkasz swój problem i nie będziesz musiał rozbierać całości (coś urwane lub odpięte). Żeby to rozebrać to musisz pamiętać o głównych śrubach: http://img543.imageshack.us/img543/848/img6119a.jpg A reszta już powinna jakoś pójść. Edytowane 29 Marca 2016 przez mily
staff01 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 Kurcze to będzie misja ;d zobaczę czy gra jest w ogóle warta świeczki ;p dzięki za rady
mily Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 A nic nie widzisz żeby coś się zsunęło, może linka blokuje zaczep. Przy zdjętym boczku popróbuj. No musi gdzieś zawadzać.
staff01 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 Parę razy ściągałem dzisiaj osłonę i sprawdzałem po kolei co robiłem. Czyściłem tamten cały mechanizm, próbowałem ruszać i tak jak pisałem no efektów brak.. Najwyżej w weekend wymontuję całkiem osłonę, żeby mieć idealny dostęp do tego i zobaczę co tam może nie grać, drugą stronę zdemontuję żeby zobaczyć jak tam to wygląda. Ogólnie dziwna sprawa bo tylko na otwartych drzwiach i zamknieciu pilotem czasem nie chcą złapać, a tak to normalnie łapią jak mają już kontakt z zamkiem.. Nie wiem, dzisiaj tego nie widziałem to może w weekend uda mi się dostrzec problem
Rekomendowane odpowiedzi