Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 1.8T [BFB] AVANT / 345MM / DP+320CC / STAGE 205KM-326NM / DSMIC / STP k6s/ scq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chwilę mnie nie było tutaj a tu gratów nawrzucane z ASO, coś się dzieje :hi:

Ile Cię kosztowały wtryski ? Nie lepiej było kupić już 380cc ?

Opublikowano
  • Autor

Powoli coś tam sobie trochę zmieniam, właśnie wjechał dyfuzor s-line w kolorze. Miał być czarny, ale wiało nudą, pod kolor wg mnie zlałby się z budą, więc jest jaśniejszy i mi ta opcja podchodzi :decayed:

ftmedjj6.jpg

Ile Cię kosztowały wtryski ? Nie lepiej było kupić już 380cc ?

Wtryski 250 pln`a + 67zł za regenerację 1 szt. w sumie ok. 500 pln.

Myślałem o 380CC, ale na stage 1 stykną z BEX`a.

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc jak coś ze sprzedażą tych nie będzie problemu

Edytowane przez scq

Opublikowano

Wolał bym kupić nowe 380cc za 175 zł sztuka

Opublikowano
  • Autor

Wolał bym kupić nowe 380cc za 175 zł sztuka

Coś stoi na przeszkodzie? Kupuj śmiało.
Opublikowano

Nic nie stoi poprostu uważam ze jak jest taka mała róznica w cenie to lepiej kupić i większe i nowe .

Opublikowano
  • Autor

Tak jak pisałem na stage 1 pykną bezproblemowo, a później będziemy myśleć co dalej. Najpierw pierwsze strojenie. Step by step.

Opublikowano

Tak jak pisałem na stage 1 pykną bezproblemowo, a później będziemy myśleć co dalej. Najpierw pierwsze strojenie. Step by step.

Popieram, będzie tak wrzuci, zrobią strojenie będzie rakieta po roku się znudzi i będzie stage 2 :grin:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ja obstawiam 6 miesięcy maksymalnie, ale przed stage 2 planuję wstawić Q, w końcu auto z 4x4 :-)

Downpipe nabiera rumieńców, wtryski zamontowane, w tygodniu w końcu strojenie :)

376iai73.jpg

Edytowane przez scq

Opublikowano

Ja obstawiam 6 miesięcy maksymalnie, ale przed stage 2 planuję wstawić Q, w końcu auto z 4x4 :-)

Downpipe nabiera rumieńców, wtryski zamontowane, w tygodniu w końcu strojenie :)

376iai73.jpg

Jak odczucia po założeniu downpipe , jest głośniej ?

Edytowane przez marcinch001

Opublikowano
  • Autor

Też mnie to mega ciekawiło czy będzie ten niby metaliczny dźwięk jak inni wspominają, albo znacznie głośniej od serii.

Jestem zaskoczony bo w ogóle nie jest głośniej, na wyższych obrotach >3500 słychać delikatnie mocniej turbo, ale w żaden sposób to nie przeszkadza.

Różnica można powiedzieć niezauważalna, a turbo oddycha lepiej :thumbup1:

Edytowane przez scq

Opublikowano

W środku nie jest głośniej, ale zapytaj kogoś jak jest na zewnątrz.. u mnie nie jedna osoba pytała co zrobiłem :)

Opublikowano

W środku nie jest głośniej, ale zapytaj kogoś jak jest na zewnątrz.. u mnie nie jedna osoba pytała co zrobiłem :)

potwierdzam :D Jest moc :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Skoro o mocy mowa to trzeba nawiązać do tematu :)

Szybkie odwiedziny u Witka w R-Performance (jak inni kojarzą pewnie Rogal):

5cd56c4c.jpg

Krótkie podejście, trochę czekania w poczekalni na półpiętrze, silnik wg Witka w ultra kondycji i wynik jak poniżej:

22qkhzhb.jpg

Stage I oficjalnie zamknięty - efekt i podsumowanie zawiera się w uśmiechu na twarzy! :decayed:

Czas leci, a w miedzy czasie wleciał nowy zawór regulacji ciśnienia, wymiana uszczelki pokrywy zaworów Ehrling, kompletny termostat z grzałką Behr, płukanka Liquid Moly i oliwa Motul 8100 x-cess ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

bardzo fajny pomysl, tylko jakos tak mam ze ze zwyklej a4 nigdy sie nie zrobi pelnego s-lina ale moze to przez to ze widzialem tylko takie pseudo-przerobki, tu efekt jest spoko, chociaz czarnej podsufitki i zawieszenia brakuje, z drugiej strony rozumiem ze na rynku polskim ciezko pelnego slina dostac w 1.8t

Edytowane przez maciek23ms

Opublikowano

Fajne wozidło :kox: Też mam taką instalkę jak Ty :) Czemu od razu nie wsadziłeś FMIC lub prawego IC z BEX? Jak z mocą sprawa wygląda w czasie upałów?

Edytowane przez audicoman

Opublikowano

W upały sie nie jezdzi tylko piwko pije :grin: 205KM to juz jakoś jedzie a po deszczu jak ? slizgo ?

Opublikowano
  • Autor

Środek jest w s-lin'e razem z czarnym sufitem, zawieszenie też :-)

Czuć ubytki mocy przy aktualnej temperaturze, więc bez prawego intrecooler'a się nie obejdzie, kwestia skompletowania gratów i montować. Po deszczu śmiga jak dzikus, ESP i bez deszczu wariuje na blacie :-):-)

Opublikowano

Środek jest w s-lin'e razem z czarnym sufitem, zawieszenie też :-)

Czuć ubytki mocy przy aktualnej temperaturze, więc bez prawego intrecooler'a się nie obejdzie, kwestia skompletowania gratów i montować. Po deszczu śmiga jak dzikus, ESP i bez deszczu wariuje na blacie :-):-

to fajnie, szkoda ze z zewnatrz s lina ktos nie wzial z salonu wtedy nie musialbys sie pieprzyc i szukac gratow:)

Opublikowano

Ośka i ponad 300 NM to po deszczu pięknie mieli kołami... Ja od razu prawy zamontowałem przy okazji robienia programu, nawet ponad 30 stopni z klimą nie czułem spadków mocy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Prawy IC do końca roku powinien wjechać razem z czymś znacznie grubszym :wink:

Póki co pierdoła, ale cieszy spryski mgłowe, polecam!

nyi743ch.jpg

i efekt:

x3k5rev7.jpg

Wpadło kilka modów przy okazji zimnych dni i skompletowania wyposażenia.

Dołożone CLH.

Dołożony włącznik świateł AUTO.

ofneqkrg.jpg

Dołożony czujnik deszczu.

82o9dcex.jpg

Dołożone lusterko fotochrom w środku.

dsmqjk24.jpg

Zamontowana szyba czołowa w wersji Acoustic (różnica w hałasie ok i 2 DB)

46h6incw.jpg

Dołożone szyny mocowania bagażu z taśmą z A6 C6.

7rdvz7um.jpg

Edytowane przez scq