sonimen Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Witam dziś samochód przeszedł w awaryjny i migała lapka od świec po poszukiwaniach przyczyny wyszło ze dpf postanowiłem go wypalic na postoju ale tu poległem przerwało z jakichś względów bezpieczeństwa proszę o radę co dalej przesyłam logi 077 Exhaust gas recirculation (EGR) cooler pump; specified value 0.00 % 231 Particle filter; soot mass calculated 24.32 g 232 Particle filter; soot mass measured 0.63 g 339 Exhaust gas temp.bef.turbocharger 842.0 °C 340 Exhaust gas temperature before particulate filter 104.5 °C 341 Exhaust gas vol.flow particulate filter 0.0 mł/h da się z tym coś jeszcze zrobić w warunkach domowych ????
Artekkkk Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam dziś samochód przeszedł w awaryjny i migała lapka od świec po poszukiwaniach przyczyny wyszło ze dpf postanowiłem go wypalic na postoju ale tu poległem przerwało z jakichś względów bezpieczeństwa proszę o radę co dalej przesyłam logi 077 Exhaust gas recirculation (EGR) cooler pump; specified value 0.00 % 231 Particle filter; soot mass calculated 24.32 g 232 Particle filter; soot mass measured 0.63 g 339 Exhaust gas temp.bef.turbocharger 842.0 °C 340 Exhaust gas temperature before particulate filter 104.5 °C 341 Exhaust gas vol.flow particulate filter 0.0 mł/h da się z tym coś jeszcze zrobić w warunkach domowych ???? Tu jest filmik jak to sie robi dokladnie opisane w audi Q5 ale robi sie tak samo. Jesli przerywa ci wypalanie serwisowe to nie jest spelniony z jakis warunek potrzebny do wykonania wypalania serwisowego. Nie masz bledow w silniku? Nie masz duzego zapelnienia bo "232 Particle filter; soot mass measured 0.63 g" to mala wartosc i moze dlatego przerywa wypalanie. Podaj jeszcze ilosc sadzy. Moze czujnik roznicy cisnien padniety? Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez Artekkkk
Krystian1711 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opublikowano 13 Czerwca 2018 I jak, udało CI się tryb serwisowy? U mnie jest wyłączany ze względów bezpieczeństwa...
Artekkkk Opublikowano 14 Czerwca 2018 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Jest wylaczony ze wzgledow bezpieczenstwa poniewaz jeden z czynnikow nie jest spelniony. Temperatura oleju, silnika, brak bledow itp...
Krystian1711 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Silnik 90 stopni więc i temperatury się zgadzają. Oprócz błędu czujnika parkowania jest tylko błąd filtra.
Rekomendowane odpowiedzi