Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Drgania na wolnych, szarpanie przy przyspieszaniu A4 B5 Avant 2.8 Q

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam,

Mam kilka problemów z moim avantem. Od kilku dni auto na wolnych obrotach drży. Drgania czuć na całym aucie tak że budą telepie jak zimnym dieslem. Po dodaniu gazu objawy ustępują. Do tego przy parkowaniu wrzucając R auto robi tzw. kangurka, toczy się, dodaje lekko gazu, ale praktycznie bez efektów i dopiero po sekundzie auto dostaje takiego kopa jakby nagle zasprzęgliło. Ruszając do przodu tego nie odczuwam.

Kolejnym problemem jest dławienie się auta podczas jazdy. Jadąc ze stałą prędkością wszystko jest ok, w momencie dodania gazu auto zaczyna szarpać, dławić się jakby silnik przerywał. W samochodzie jest instalacja LPG i takie objawy miałem do tej pory na gazie i wiązałem to ze zużytymi już wtryskami gazu. Teraz objawy pojawiły się przy jeździe na PB.

Czy te wszystkie objawy można ze sobą łączyć?

Nie wiem czy szukać przyczyn w elektryce (świece, kable WN, cewki) czy raczej w mechanice. Bede wdzięczny za każdą wskazówke i licze na burze mózgów ;)

pozdro :)

Opublikowano

odpal auto wez spryskiwacz z wodA i polej po kablach swiecach i cewce, jak cos nie domaga to zaraz zacznie pzrerywac stzrelac