Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana głośników PÓŁKA Lift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż zakupiłem hertze dcx i mam problem z podłączeniem ich pod instalacje ORYGINALNĄ. Nie mam jakoś weny ciągnąć kabli od radia tylko chce się wpiąć pod oryginalne. Jak to zrobić skoro lewy głośnik ma wzmacniacz i tam idzie taka kwadratowa kostka na chyba 8 pinów. Ma ktoś rozpiskę pinów? Przynajmniej żebym wiedział które to do głośników. Czy i tak taka przeróbka nie pomoże i trzeba będzie ciągnąć kable oddzielne do głośników a oryginalną instalacje zostawić?

Prosze o wypowiedzi w temacie. A nie, że lepiej na przód niż na tył - na przód nie zmieszczą się - niestety nie wiedziałem, że jest tam tak mało miejsca i nie zasunie się szyba. A czemu półka? bo mam 165mm głośniki nowe hertza i nie mam co z nimi zrobić. Na przód pewnie wpadną jakieś carfity albo coś o płytkiej konstrukcji.

Opublikowano

musisz sobie najpierw przedzwonić przewody które idą z kostki z pod radia do kostki 8 pinowej a następnie z kostki 8 pinowej do drugiego glosnika, ja tak zrobilem i jest ok, zajmie ci to gora 20 minut

Opublikowano

i potem ciupać wiązke tą co idzie do lewego głośnika i podłączyć? ma ktoś rozpiskę kostki? przynajmniej tą przy radiu który to który kabelek

albo może ktoś posiada rozpiskę tej kostki? który kabel do czego? bo posiadam własnie taką kosteczkę

8984151100_1349119855.jpg

Opublikowano

I jak z tą kostką? ma pan jakieś rozwiazanie? bo mam podobny problem