Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Zakup skrzyni biegów (co mogę zamontować)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Skrzynia biegów w moim 1Z zakończyła swój żywot. Skończyły się synchronizatory pomiędzy 1/2 oraz 2/3 biegiem (ewentualnie łożysko).

Jako, że nie kalkuluje się naprawiać skrzyni z takim przebiegiem proszę o poradę jaką skrzynię mam kupić.

Czym mam kierować się przy szukaniu nowej, będę wdzięczny za podanie oznaczeń kodowych skrzyni biegów jaką mogę zamontować.

Wiem, że mam skrzynię CPC i w jej miejsce mogę zamontować skrzynie o kodach DHL, DVS, DHU oraz DVW. (37/9)

Czy jest możliwość zamontowania skrzyni w silników PD, jak wygląda sprawa sprzęgła i nieszczęsnego dwumasa, którego mój napęd jest aktualnie pozbawiony. W grę wchodzi wydatek rzędu 1000-1500PLN. (nie zamierzam zmieniać silnika :naughty:)

Będę wdzięczny za wszelkie namiary lub nawet linki do aukcji internetowych..

Opublikowano

Odswierzam temat bo własnie mam podobny problem, moja skrzynia CPC sie wysypała i szukam używki ale niestety nigdzie tego modelu nie można znalesc wieć mam pytanie do osób które wymieniały skrzynie na inny typ o podanie co podeszło i jakie były przeszkody w montażu

Opublikowano

specu, a dowolna skrzynka z 1.9TDI VP nie podejdzie? w koncu tam bez problemow wchodzi jednomas.

Opublikowano

Temat ogarnięty jakiś czas temu. Wsadziłem EEN`a z passata B5, totalnie P&P,

ważne jest żeby pasowały flansze półosi i umiejscowienie wybieraka.