Gandalesch Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 Witam, od jakiegoś czasu mam problem. Może jest on spowodowany brakiem czynnika, ale poniżej przedstawię problem. Gdy chodzi sam nawiew, to przy HI i temperaturach rzędu 28 stC itd. jest jak w piekarniku (była wymieniana nagrzewnica). Ogólnie przy regulacji robi się w aucie chłodniej, ale przy temperaturze 19-20 stopni, powietrze nie jest tyle ciepłe, co tzw "pokoje", ale też nie jest chłodne tak jakbym oczekiwał. Po prostu siedząc w bluzie przy tych 19-20 stopniach człowiekowi jest za ciepło na tą temperaturę. Ustawiając na LO robi się chłodniej, a włączając klimę (śnieżynkę) słychać jak się coś przestawia, przez sekundę podczas tej zmiany nie czuć jak leci powietrze, po czym po przestawieniu zaczyna chodzić nawiew ciut głośniej i mocniej. Czy to wszystko jest ok, załącza się i wszystko chodzi dobrze, a ta temp. powietrza jest przyciepła z powodu braku czynnika? Dodam, że na kanale pierwszym mam błędy: 04.1 (G89) czujnik temperatury w kanale świeżego powietrza, ciągła przerwa, *04.1 (zobacz poniżej)22.1 (F118) Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa, *22.1 (zobacz poniżej) Przypuszczam, że pierwszy błąd 4.1 to efektem jest temperatura zewn na kanale -46, a ten drugi błąd? Na innym forum audi wyczytałem, że może to być spowodowane za małą ilością czynnika, ale zastanawia mnie to niezbyt zimne powietrze przy 19-20 stC itp. Prosiłbym o odpowiedzi : ) Pozdrawiam. @Refresh! Nikt nic? : (( Halo? Nikt nie ma pojęcia?
Rekomendowane odpowiedzi