Senny Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Siema. Na wstępie powiem, że wiem, że podobnych tematów było od groma i to pytanie się często powtarzało. Tylko w żadnym z tematów, nie było konkretnej odpowiedzi lub były to stare wątki kiedy były inne ceny i gdzie jedynymi odpowiedziami było sprzedaj 1.6 i kup 1.8T. Sprawa tak wygląda, że mam swoje B5 prawie 2 lata, włożyłem w nią trochę kasy i powoli sobie ją modze. Miałem w planach robienie swapa na 1.8T lecz nie w tym momencie. Aczkolwiek sprawy się tak potoczyły, że muszę wpakować ponad tysiaka w remont swojego potężnego 1.6 i zastanawiam się czy nie lepiej kupić 1.8T teraz, skoro i tak miałbym to za około rok zrobić. Pytanie jest takie, co konkretnie jest potrzebne do swapa? Za odpowiedzi typu sprzedaj swoją i kup 1.8T z góry dziękuję... Prosiłbym kogoś ogarniętego o konkretną odpowiedź. Pozdrawiam ?
lukasz51237 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Co tam się stało, że trzeba ponad tysiaka wpakować? Swap na 1.8t jeśli już bardzo chcesz to musisz mieć silnik, skrzynię, ecu, możliwe, że półosie, możliwe, że ukł chłodzenia też trzeba pomodzić do tego masa pierdółek które wyjdą w praniu, zależy ile jesteś sam w stanie ogarnąć, ale myślę, że na taką zabawę trzeba liczyć od 5000zł wzwyż zależnie właśnie od tego czy zrobisz to sam czy ktoś Ci to zrobi.
Senny Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Po znajomości mogę mieć cały gotowy do swapa 1.8T z coolerem, ecu, skrzynią itd. za 2000. Tylko teraz kwestia ile wyjdzie za robotę.
Rekomendowane odpowiedzi