FELDZIOR Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Witam. Na climatroniku brak błędów, jednak klima się nie włącza. Sprawdziłem wskazania czujników, wszystkie oscylują pomiędzy 15 / 20 st. natomiast 8c (Cyfrowa wartość potencjometru silnika klapy regulacji temperatury (G 92))poniżej 5 st., wiem, że dlatego klima się nie włącza ale gdzie ten czujnik się znajduje? A4 B5 1,6 ADP
Ossek Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Przekombinowałeś. Silniczek regulacji temperatury nie ma nic wspólnego z czujnikiem (ten jest przed chłodnicą). Sprawdź kanał 55 - tam masz temperaturę zewnętrzną.
FELDZIOR Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Opublikowano 3 Maja 2016 Dzięki Ossek, kanał 55 waha sie -1 do 3 st, Mam pytanie, wszystkie kanały od 55 do 60 mają temp. w granicy 2 st czy to normalne? Natomiast od 2 w górę, tylko kanał 8 ma zaniżony odczyt. Nigdy nie miałem do czynienia z klimtronikiem, stąd mój brak wiedzy. Dzięki za pomoc. Wymieniłem czujnik temp. zewnętrznej i brak reakcji, dalej jest tak samo.
Ossek Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 A jaka temperatura wyświetla się teraz na kanale 55?
FELDZIOR Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Opublikowano 3 Maja 2016 A jaka temperatura wyświetla się teraz na kanale 55? -4, ale mimo to klimatyzacja czasem się włącza. kanały od 2 do 7 pokazują prawidłową temp. kanał 8 oscyluje -3 do 5, natomiast od kanału 55 do 60 1,5 - 2,5 st.. Nadmieniam, że u mnie w klimatroniku wyświetla się 76 kanałów, i ciekaw jestem, czy dane są prawidłowe
Ossek Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 U mnie też jest 76 kanałów i na 55 kanale mam temperaturę zewnętrzną. Jeśli wymieniłeś czujnik i nadal pokazuje nieprawidłową temperaturę, to może warto podmienić panel na próbę. Podaj ewentualnie VIN i nr panelu, jaki masz teraz - sprawdzimy, czy jest właściwy.
FELDZIOR Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Dzięki kolego, autko służy mi już od 11 lat i wszystko grało, aż do teraz. Więc raczej na pewno wszystko jest w oryginale, tym bardziej że sam go przywiozłem do kraju.Powiem tak, po wymianie tego czujnika klima w końcu się włączy, czasem normalnie, czasem za 30 min., i nawet wtedy kiedy już pracuje kanał 55 pokazuje minusową temp. lub nieznaczny +. Podam Ci te numerki, ale później, bo kiepsko u mnie z czasem. Jeszcze raz wielkie dzięki. Postanowiłem, póki co, nie ruszać dziadostwa. Przy większych temp. klima się włącza. Jak siądzie, wtedy będę się martwił i pewnie odnowie temat. Wielkie dzięki za pomoc i pozdrawiam. Wracam do tematu, aby go zamknąć. Problem zaczął się nasilać, wprost ze wzrostem temperatury!!!( im wyższa temperatura, ty klima bardziej odmawiała posłuszeństwa ). Kupiłem jeszcze raz czujnik temp. zewn. nr 8D0820535 w sklepie InterCars 78 PLN. Wcześniej w internecie zapłaciłem 17 PLN. Problem rozwiązany, klima działa prawidłowo, dzięki Ossek za naprowadzenie na trop. Pewnie zapłaciłbym krocie za rozwiązanie problemu.
Rekomendowane odpowiedzi