SOGA* Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam Ostatnio po podpięciu auta pod komputer okazały się dwa błędy: P2181 malfunction in cooling systemP1602 power supply <B+> terminal 30: low voltage w tłumaczeniu google P2181 Usterka w układzie chłodzeniaP1602 zasilanie <B +> Terminal 30: niskie napięcie Mógł by mi ktoś z Was przybliżyć co, jak, gdzie i co się z tymi błędami wiąże? Auto zachowuje się normalnie, nie zauważyłem jakichś dziwnych zachowań. Pozdrawiam.
kaczorvw Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Pierwszy to najpewniej rozbieżność w czujniku temperatury silnika, albo wymienić albo olać. Drugi kompletnie nie ma znaczenia - wyskakuje przy niedoładowanym akumulatorze w trakcie odpalania.
SOGA* Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Teraz gdzieś wygoglowałem że właśnie jak mówisz czujnik, albo termostat do wymiany. Jak nie będą to jakieś duże koszta to go wymienię. A co do drugiego, to dobrze wiedzieć Dziękuje
Rekomendowane odpowiedzi