Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

drzenie od 130km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie czuc drgania od predkosci 130km/h i wraz ze wzrostem predkosci czuc coraz mocniejesze drgania w okolicach nog i na fotelu kierowcy, na kieronicy nie czuc zadnych drgan, chodzi glownie o drgania w podwoziu oraz drgania przenoszace sie na fotel kierowcy i pasazera.

Co moze byc przyczyna?

Opublikowano

Krzywa felga. Zapewne tylna

Opublikowano

Jak w temacie czuc drgania od predkosci 130km/h i wraz ze wzrostem predkosci czuc coraz mocniejesze drgania w okolicach nog i na fotelu kierowcy, na kieronicy nie czuc zadnych drgan, chodzi glownie o drgania w podwoziu oraz drgania przenoszace sie na fotel kierowcy i pasazera.

Co moze byc przyczyna?

Według mnie możliwości jest kilka. Od źle wyważonych kół, do marnych opon, przez końcówki drążka, po niedokręcone koło, czy przegrzane tarcze. Ja bym sprawdził najpierw wyważenie.

Opublikowano
  • Autor

wywazenie sprawdzane dwukrotnie i jest ok, kola dokrecone(bardziej sie juz nie da :))

dodam ze opony Matador MP44

myslalem nan przegubem wewnetrznym

Edytowane przez kubabkb

Opublikowano

Ja bym zalozyl inny komplet 4 kół i wtedy masz wyeliminowane felgi + opony, a zaloze sie ze to tutaj gdzies jest problem.

Opublikowano

Mialem taki sam problem i okazalo sie ze winna byla maglownica. Moja i tak byla juz nie szczelna, wiec jam usialem wymienic. Jadac po autostradzie przy okolo wlasnie 130km/h zaczely sie drgania... mozlwiosci bylo wlasnie kilka, przyszla maglownica, wymienilem i problemu juz nie bylo :)

Opublikowano
  • Autor

Lukasz ale drgania zlokalizowane byly w podlodze czy tez w innych miejscach, bo ja mam glownie drzenia w podlodze ktore czuje w nogach , jest to uciazliwe na dluzsza trase.

Opublikowano

Drgania wystepują gdy puścisz nogę z gazu??Podejrzewam przeguby wewnętrzne

Opublikowano
  • Autor

nawet gdy puszcze gaz oraz jak wcisne sprzeglo, wibracje wciaz sa takie same przy predkosci 140km/h

Opublikowano

ja miałem podobny przypadek tylko że do tego telepało kierownicą niemiłosiernie - po wymianie opon spokój.

Opublikowano

Wlasnie kurde nie pamietam juz co dokladnie drgalo... natomiast jak puszczalem gaz drgania nie ustepowaly

Opublikowano
  • Autor

ja miałem podobny przypadek tylko że do tego telepało kierownicą niemiłosiernie - po wymianie opon spokój.

czy mozna oddac takie opony na gwarancje? kupowalem je rok temu

Opublikowano

z reguły na opony są zawsze 24 miesiące gwarancji także jak najbardziej, ja nie oddawałem bo miałem starsze.

ale wcześniej zmień na inne i zobacz czy problem ustanie, bo jednak przyczyną może być coś innego.

Jeżeli zmienisz i przestanie telepać to tylko gwarancja.

Edytowane przez Speedcam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam tak samo od 140km/h czuć drgania w okolicy nóg i na kierownicy, felgi napewno mam proste..

Takie pytanie, może to być zpowodowane tym że z tyłu mam zimowki? :-D

Opublikowano
  • Autor

napewno nie

Opublikowano

Kolego do sprawdzenia wszystkie elementy zawieszenia czy gdzieś nie ma luzów. Sprawdź także tarcze. W moim przypadku okazało się że mam walniety łącznik stabilizatora i b.dojechane tarcze,które powodowały bicie,a każdy luz na zawiasie/amorku/łożysku/przekładni będzie to przenosił i potęgował. Wiadomo że przy naszych przebiegach zawsze coś się znajdzie.

Oczywiście wyważenie z testem drogowym nie zaszkodzi ale bardzo mało wulkanizatorów ma taką maszynę i ogólnie odnoszę wrażenie, że nie wielu się zna na swojej pracy...