Norbert1991 Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Witam posiadam B6 1.9 TDI AWX , widziałem dużo podobnych tematów z podobnym problemem ale nic takiego jak u mnie... uprzedzam płyn hamulcowy max klocki tarcze ok aku również... do sedna padł mi czujnik poziomowania ksenonów pierwszą rzeczą jaką postanowiłem zrobić była kontrola bezpieczników , błędem było robienie tego na podłączonym aku... właśnie po odłączaniu bezpieczników i włączeniu zapłonu mam komunikat na fisie "bremse" mruga ręczny i świeci abs a do tego nie działa prędkościomierz a wskazówka paliwa pokazuje stan paliwa z odchyleniem np podczas jazdy pod górkę itp , dodam że w tamtym roku miałem to samo i też nie odłączyłem aku ale problem sam znikł po jakimś czasie wiec myślałem ze i tym razem tak będzie , i w sumie prawie tak się stało 2 razy zgasł podczas jazdy i wszystko normalnie działało ale znów się zapaliło i teraz już mruga i murga aż mnie krew zalewa , sprawdziłem VCDS-em i z absem wcale się nie łączy a na błędach silnika pokazuje następująco "18057-magistrala danych układu napendowego P1649-35-10- brak informacji ze sterownika ABS " więc prosze o poradę bo dziwne jest że kiedyś sam zgasł i wszystko było ok i teraz zgasł ale znów się zapalił , może coś z instalacją ? sam nie wiem co sądzicie na ten temat ?
Rekomendowane odpowiedzi