skrzyna Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 witam serdecznie...moje zapytanie jest takie...czy uzywajac tej funkji w vag-u moge namieszac w swoim aucie?jestem poczatkujacy i vaga mam w wersji angielskiej wiec nie chcialbym skoncic czegos...wyczytalem ze uzywajac tej funkcji na wylaczonym silniku mozna wlaczyc poszegulne elementy ukaldow...mianowicie chodzi mi o wtryski,je chcialbym sprawdzic...wiec bardzo prosze o wskazowki
PAWEL69 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 witam serdecznie...moje zapytanie jest takie...czy uzywajac tej funkji w vag-u moge namieszac w swoim aucie?jestem poczatkujacy i vaga mam w wersji angielskiej wiec nie chcialbym skoncic czegos...wyczytalem ze uzywajac tej funkcji na wylaczonym silniku mozna wlaczyc poszegulne elementy ukaldow...mianowicie chodzi mi o wtryski,je chcialbym sprawdzic...wiec bardzo prosze o wskazowki Witaj Używając funkcji na uruchomionej motorowni nic nie zepsujesz będą sie uruchamiały kolejne elementy wykonawcze np. zawór egr.,zawór n75. zawór n 109- autko zgaśnie....itd. nie pamiętam kolejności.... wtryski sprawdzisz w bloku o13[korekcje] 01 ENGINE 08 MEASURING BLOCK wybierasz 013 GO
skrzyna Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2008 bardziej chodzi mi o sprawdzenie czy sobie pykaja... bo niedawno je wymienilem ale nie wyeliminowalo to bledu zbyt bogatej mieszanki....
PAWEL69 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 bardziej chodzi mi o sprawdzenie czy sobie pykaja... bo niedawno je wymienilem ale nie wyeliminowalo to bledu zbyt bogatej mieszanki.... sory ale nie spojżałem na kod silnika w tym temacie nie pomogę ale z tego co się orientuje .....to samych wtrysków vagiem nie sprawdzisz...tylko korekcje... dadzą obraz pracy wtryskiwaczy Pozdrawiam
skrzyna Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2008 no ale chyba silnika nie uszkodze jak bedzie wylaczony?i bede sprawdzal w ten sposob..?
PAWEL69 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 no ale chyba silnika nie uszkodze jak bedzie wylaczony?i bede sprawdzal w ten sposob..? Bez obaw niczego nie uszkodzisz...... Możesz także robić inne testy.... np test zegarów[instruments]...i też nic nie sp......isz.... klikasz tylko next....next...next... Pozdrawiam PS. miłej zabawy....
Rekomendowane odpowiedzi