Audik25 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Witam. Posiadam Audi A4 1.9 tdi z 2001 roku. Problem jest nastepujący: Podczas postoju na pracującym silniku, włączona była klimatyzacja i radio( to pewnie nie ma nic do rzeczy ale..) Nagle nawiew rozkręcił sie na max., nastepnie zgasła tablica. A dokładnie było bardzo mało widoczne podswietlenie wskazówek. Nic więcej. Wyłączyłem silnik, odczekałem chwile a nastepnie odpaliłem ponownie. Wszystkie ikonki zapalały sie i gasły tak jak zawsze. Natomias tablica była bardzo słabo podswietlona. Zegary juz nie działały. Zegary od prędkości, obrotów, poziomu paliwa i temperatury bez ruchu. Po paru chwilach sam sie zamknął samochód. Nie pamietam tylko czy na zapalonym silniku czy nie. Pali bez problemu. Wszystko jest: światła, kierunki. Prosze o pomoc. Ps. Mogę napisać wiecej info jakby ktoś potrzebował w tej sprawie.
Audik25 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2008 Juz stoi w warsztacie. Przypadek był ciężki do zdiagnozowania. Podobno wina lezy po stronie zegarów a klima to kolejny problem. Tylko nie wiem co ma jedno z drugim wspólnego. Teraz czekam na wieści z warsztatu. Jak będę wiedział co dolega mojej Audiuni to napisze. Komus może ta informacja sie przyda w przyszłości. Ale lepiej bez takich przezyc.
Tadekgl Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Nie jestem pewien na 100% ale wydaje mi sie że wine za to ponosi ''modół komfortu'' który jest pod fotelem kierowcy. Jest umieszczony w zagłębieniu i czasem jak nazbiera się tam trochę wody to nie mam ona z tamtąd odpływu i modół wariuje bo jest zalany.
boberek Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 no bardzo mozliwe albo gdzies cos straciło mase albo gdzies jest zwarcie
Audik25 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2008 Wreszcie po 3 tygodniach wszystko prawie jest OK. Przyczyną usterki były zegary, które miały jednak coś wspólnego z klimą bo po wymianie na nowe wszystko wróciło do normy. Jedynie co nie jest tak to kontrolka na wyświetlaczu odnośnie poziomu płynu do spryskiwaczy. Cały czas sie świeci chociaż płyn jest! Dziekuję kolegom z klubu którzy pomogli mi troche w tym problemie, bo na serwis Audi nie można bardzo liczyć. Trudno cokolwiek od nich uzyskać ( np. informacje czy sie spotkali z podobną usterką). Koledzy - w serwisie Audi nigdy zegary się nie psują. A w rzeczywistości? Hmmm......
grzanek85 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Witam kodowanie licznika przepisali Ci tak jak Ci mówiłem może ty we wcześniejszej wersji nie miałeś kontroli płynu spryskiwaczy??[br]Dopisany: 23 Grudzień 2008, 09:12_________________________________________________Jeśli chodzi o to kodowanie wygląda on przykładowo tak ??040 na pierwszych dwóch masz włączane różne opcje po prostu odejmij od tej liczby -4 i powinno info od sprysków zniknąć.
Rekomendowane odpowiedzi