Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[S4 BBK] S4 Avant Black 19' - wydech custom i film str 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fajna sztuka ale przebieg 195 tys możesz pomnożyc conajmniej przez 1,5 - kierownica przy tym przebiegu moze się conajwyzej lekko świecić - nie ma mowy o przetarciu lakieru, przyciski u mnie mocno eksploatowane itp nie kwalifikowaly sie jescze do regeneracji przy przebiegu 214k (potwierdzonym w aso)

jak z pobieraniem oliwy?

Opublikowano
  • Autor

Z przebiegami to wiadomo jak jest heheh, książka serwisowa wygląda pięknie, dokument jakiś ze szwajcarii coś OBD na nim jest napisane, nie wiem co to ale wpisany jest przebieg i podpis z pieczątką tak samo, możliwe że przebieg jest 400, nie ma gwarancji, teraz takie czasy że Twoje ASO też można bez problemu załatwić ;)

co do oliwy to póki co przejechałem ok 3tyś km, dolałem 1.5l

Opublikowano

z tego co mi wiadomo - nie da się usunąć z ecu zapisu liczby obrotów wału korbowego, ale mogę się mylić

Opublikowano
  • Autor

z tego co mi wiadomo - nie da się usunąć z ecu zapisu liczby obrotów wału korbowego, ale mogę się mylić

bardzo możliwe, nie znam tematu więc nie będę pisał bajek ;) w każdym razie sam bym chętnie swoją podjechał do ASO, droga impreza takie sprawdzenie ?

Opublikowano

W ASO jak będziesz osobiście z dowodem itp, wglądu Ci nie pokażą, ale powiedzą czy się zgadza i ewentualnie jakieś bardziej istotne naprawy.

Natomiast w necie znajdziesz oferty ludzi co wysyłają historię i np w przypadku AUDI kosztuje to 75PLN. Korzystałem przy swoim i nie żałuję... przy moim dostałem 8-siem stron wydruku A4 co było robione. Dla mnie wiedza bezcenna, wyjaśniło się parę spraw i wątpliwości czy coś było robione czy nie, albo np dlaczego jeden z reflektorów jest ewidentnie lepszy od drugiego... ano po prostu szwajcar zażyczył sobie wymianę raz jednego a dwa lata później drugiego.

Opublikowano

widok pod maską - bajka :D

w e38 4.4 miałem miejsce na drugi silnik, tutaj nie ma gdzie ręki włożyć hehehe

Czyli to prawda z tą ginącą moca podczas upałów przez małą ilość miejsca w komorze silnika?
Opublikowano
  • Autor

Natomiast w necie znajdziesz oferty ludzi co wysyłają historię i np w przypadku AUDI kosztuje to 75PLN. Korzystałem przy swoim i nie żałuję... przy moim dostałem 8-siem stron wydruku A4 co było robione.

Super, dobrze wiedzieć, a masz kogoś sprawdzonego? Na forum A6 klub dostałem wiadomość pw o możliwości sprawdzenia ale bałem się że chce wyłudzić vin do jakiś innych celów haha :D

Czyli to prawda z tą ginącą moca podczas upałów przez małą ilość miejsca w komorze silnika?

Ciężko mi powiedzieć czy faktycznie tak jest, ja nie odczułem póki co żeby mi auto muliło np przy dłuższym postoju na światłach i sprincie. W każdym razie sprawdzałem sobie programem torque pro na androidzie z podłączonym do obd2 modułem bluetooth parametry podczas jazdy to na postoju temp zasyssanego powietrza było 75 stopni :D podczas jazdy spadła do 36st na krótkim odcinku. Także... Jest tam gorąco jak w piekle hehe

Edytowane przez racesupport

Opublikowano

znajomy mi powiedział, że w tym silniku jest jakiś drugi alternator czy coś w tym rodzaju nie pamietam profesjonalnej nazwy w każdym bądź razie załącza on sie tylko wtedy kiedy sama chłodnica nie wyrobia czy coś i dopomoga chlodzić i potrafi zabrac do 25% mocy.
Czy to prawda cieżko mi powiedziec ;)

Opublikowano

Ładna bestia i to jeszcze na Śl :)

Opublikowano

znajomy mi powiedział, że w tym silniku jest jakiś drugi alternator czy coś w tym rodzaju nie pamietam profesjonalnej nazwy w każdym bądź razie załącza on sie tylko wtedy kiedy sama chłodnica nie wyrobia czy coś i dopomoga chlodzić i potrafi zabrac do 25% mocy.

Czy to prawda cieżko mi powiedziec ;)

alternator jest jeden chłodzony wodą kosztem chłodzenia silnika - jest w jednym obiegu wody oddaje swoje ciepło... jeśli wóz wam nie podaje sprawdzcie czujniki stuku ( są 4 sztuki pod kolektorem - jeśli mają wartości graniczne kwalifikują się do wymiany - ecu

wtedy cofa sobie zapłony i wóz ma pewnie z 250 koni ;) - cała tajemnica)

Opublikowano
  • Autor

Zapłaciłem 40zl,sprawdziłem historię auta i wygląda na to, że wszystko się zgadza :)

Opublikowano

Eska zadbana i 4.2 fajnie brzmi powodzenia i szerokości. Oby jak najmniej awarii.

Edytowane przez Jacek92

Opublikowano

Z tego co się naczytałem to te samochody tak mają i potrafią zgubić w upalny dzień sporo koników natomiast do tej pory były tylko dwa dni kiedy było naprawdę ciepło i jedyne co zauważyłem to że jak nie załączę klimy to leci ciepłe powietrze z nawiewu, ale nie że takie lajtowe ale raczej gorące chociaż jest na LO ustawione, podejrzewam, że pod machą panuje taka temperatura, że ani ciut chłodnego powietrza nie poleci z kratki :D dopiero na trasie da się coś tam schłodzić pod machą, ale żeby słabsze było to jakoś nie zauważyłem, ale za krótko chyba latam jeszcze

Dziś sprawdziłem u siebie, temp na dworze 28, bez chmurnie odczuwalna znacznie większa, klima ustawiona 22, tryb econ.. Powietrze leciało z nawiewów tak jakby sama dmuchawa dawala takie letnie..ale do gorącego bardzo daleko, podczas postoju oczywiście.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie no tak jak mówiłem, u mnie jest gitara ale ciepłe wieje z początku z racji nagrzewania się wewnątrz przewodów powietrznych i o to mi chodziło. Mniejsza o to ;)

Felgi jednak zostają czarne, jedynie co to znikają te srebrne obwódki które zalatują chińczykiem ;) Byłem przekonany że pójdą w sreberko ale każdy kto widzi auto na żywo mi odradza bo fakt... auto na tej feldze ma charakter i pójdę w tym kierunku. Docelowo chciałbym zostawić lusterka i relingi w chromie - które muszę zamówić a przód będę rezał na czarno, czyli grill góra i dół, BH + bixenon + dokładka cupra niebawem.

Z modów to wpadła cyfrowa zmieniarka pod RNS-D póki co z bluetooth'em i funkcją zest. głośnomówiącego oraz zamówiłem zestaw na całe auto oświetlenia LED + ambiente light na nogi.

W przyszły poniedziałek jestem umówiony na zmianę wydechu, będzie pełny wydech z kwasówki + elektroniczne zamykanie i otwieranie klap (głośno - cicho)

Noooo i tak, wydech poszedł w odstawkę bo za dużo pieniążków ale coś się tam na pewno podzieje, natomiast wpadły BiXenony na soczewce z B8 polift, dodatkowo roczne przetwornice i nowe żarniki. Teraz to świeci hehe :)

30htw5i.jpg

jsydzq.jpg

Edytowane przez racesupport

Opublikowano

Ledy od tomnika wkładaj jako postój :)

Opublikowano
  • Autor

On już nie ma H6W i nie będzie miał :(

Opublikowano

Jak tam ta zmieniara z BT?

Też o tym myślę zamiast pchac się w RNS-E + BT...

Jak słuchasz radia i ktoś zadzwoni to musisz przełączać na "CD" albo inne kombinacje czy jak to działa?

Jak głośność i jakość dźwięku?

Da się muzę z telefonu puszczać po BT czy tylko rozmowy?

Jak w ogóle z rozmowami? słychać dobrze rozmówcę i Ciebie? :)

Opublikowano
  • Autor

Jak tam ta zmieniara z BT?

Też o tym myślę zamiast pchac się w RNS-E + BT...

Jak słuchasz radia i ktoś zadzwoni to musisz przełączać na "CD" albo inne kombinacje czy jak to działa?

Jak głośność i jakość dźwięku?

Da się muzę z telefonu puszczać po BT czy tylko rozmowy?

Jak w ogóle z rozmowami? słychać dobrze rozmówcę i Ciebie? :)

Ogólnie nie polecam, nie wiem czy to tylko ten model który ja mam chyba firmy apps2car, czy np. xcarlink lepiej działa w każdym razie:

jakość dźwięku słaba, bass jest płaski i bardzo wyciszony w porównaniu do radia czy wcześniej płyty CD, głośność ok

jak ktoś zadzwoni to paniczka wymawia kolejno każdą cyferkę numeru tel po angielsku z żółwią prędkością haha

mam utworzone na USB foldery i nie da się w ogóle zmieniać np. na CD2 czy CD3 nie da się przejść, czyli jak mamy w sumie w kilku folderach 300 utworów to po kolei lecisz, ale...

działa dobrze strumieniowanie BT i tego używam, jak wsiadam w samochód łączy się automatycznie bardzo szybko, telefon mam tak ustawiony, że sam mi odpala muzykę i yanosika w tle, nawet jesli jadę kawałek to yanosik sobie działa i muzyka leci, po wyjściu z samochodu yanosik sam się wyłącza razem z muzyką,

jakość rozmów jak to w głośnomówiących, nie odbiega jakoś strasznie od jakości jaką miałem w ori BMW E61 więc jest ok

czasem nie chce się automatycznie połączyć z BT ale wystarczy wcisnąć przycisk zmiany źródła, żeby przeskoczyło na BT - bo jest do tego też pilot na kablu, nawet dobrze wygląda.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajnie się prezentuje. Silnik bajka. Życzę bezawaryjne jazdy.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, zmieniłem radio na pioneer avic f20bt, teraz to gra pięknie... no i wszystko mające przynajmniej, 1000zł a i wygląda i gra. Wrzucę foto niebawem.

Wpadł też filtr K&N oraz postojówki LED z allegro :) jakieś lepsze chyba 30zł/szt

niedługo rezanie katalizatorów :)

sq0303.jpg

1ewbhf.jpg

ekm2om.jpg

2z688yp.jpg

I jak obiecałem, foto radia :)

BOSE wreszcie odżyło heheh, po wstępnym ustawieniu jest mega :)

Podstawowe funkcje jakie mnie interesowały to oczywiście navi - automapa na dniach bo teraz jest igo 2015, też niezłe,

bluetooth z zestawem głośnomówiącym i streamingiem audio

sd, usb, aux i takie tam przydatne

korektor dźwięku i scen - to robi robote :)

radyjko to wyszło w 2010r i kosztowało wówczas 6500zł, jako że auto nie jest nowe to jest jak znalazł hehe :)

2lc456q.jpg

atu3c4.jpg

14mrhih.jpg

294m34l.jpg