Skocz do zawartości
IGNOROWANY

gdzie dostane sprężyny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, w mojej a4 b5 AFN 97 rok avan, pękła sprężyna, kupiłem dwie sprężyny krafta, rozbieram wszystko patrze, a moje oryginalne są o ok. 7cm niższe!!

Jeżdziłem po wszystkich hurtowniach w Wałbrzychu, zawsze wydają mi na stół tą samą wysoką spręzyne z dodatkowym jednym zwojem. Tłumacze ze ja mam inną itd, to oni "no ale w katalogu idzie ta i nic innego tam nie ma, pewnie ma pan namieszane w zawieszeniu"

Mam 4 środkowe zwoje, nie licze zakończeń, i oznaczenia na spręzynie to jedna zielona i jedna różowa kropka. Nigdzie nie są do dostania... Czy ktoś miał ten sam problem co ja ?

Znalazłem jakieś oznaczenia na końcu oryginalnych sprężyn : X HFH (logo audi) 800 40

Edytowane przez enussss
Opublikowano

Podłącze sie pod temat tez pekla mi sprezyna z przodu zawias 1be quattro avant 96r oznaczenie sprzezyn srebrny(biały) i 3 razy fiolet(różowy) też cieżki temat z ustaleniem konkretnych nr sprezyn wiem ze etka mogla by pomoc z tego co czytalem to 1ba ma 35.5cm wysokosci sprezyna a 1be 29.5cm jest 20 rodzajów sprezyn na przod i 28 na tyl moze ktos jest w stanie pomoc