sprat Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 witam, mam taki objaw. Chwilę po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, słyszę jak chodzi wentylator i się zatrzymuje po paru sekundach. Mam wrażenie, że pojawiło się to na wiosnę jak temperatury na zewnątrz wzrosły. Tak jakby chłodził cały czas silnik i przestawał pracować dopiero po wyłączeniu silnika. Z racji tego że kiedyś zajarał mi się silniczek wentylatora ( w innym aucie ) jestem może przewrażliwiony ale wolę spytać.
Gość Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 wiatrak klimy tak ma,pewnie smigasz na trybie auto i klima sie zaczela wlaczac.
sprat Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Opublikowano 11 Maja 2016 no wlasnie nie na trybie auto tylko sam ustawiam klime. ale ogolnie to jest normalna sprawa tak? zawsze jezdzilem dieslami, wiec moze tego nie slyszalem
quadral20004 Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 bo smigasz i przegrzewasz auto zaczni jezdzic spokojniej to problem minie:)
GreGoriO Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 GORZEJ BY BYŁO gdyby się nie zatrzymywał, a raczej zatrzymywał dopiero gdy padnie akumulator.... wtedy świadczyło by to że jest woda w obudowie komputera.
sprat Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Opublikowano 11 Maja 2016 Hehe no to ciekawe bo nie piluje auta jakos A moze miec wplyw to ze prawie ciagle po miescie jade?
Maciej 6001 Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Jakieś błędy na vagu? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka 1
Maciej 6001 Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 U mnie w b6 tylko BFB winny był czujnik temperatury ten przy ścianie godziwej. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
sprat Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) hmm czujnik wymieniony. wcześniej objawy były takie, że went. włączął się na full przy włączeniu silnika. po wymianie to znikło Wentylator teraz po wyłączeniu silnika tak jakby zwalniał i wyłączał się - bucząc 2-3 sekundy. Edytowane 12 Maja 2016 przez sprat
aiwer Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Jeżeli jeździsz na klimie (nie ważne czy na trybie auto czy ręcznie ją ustawisz, ważne że na klimie) to chyba całkiem normalne, że jak zgasisz silnik wiatrak się zatrzymuje? Przecież nie zatrzyma się milisekundę tylko po wyjęciu kluczyka zostaje odłączone napięcie i wiatrak po prostu przestaje kręcić. Zrób próbę - przez kolejną trasę po mieście nie używaj klimy, zobaczysz, ze tego nie będzie. U mnie jest tak samo, jak bez klimy to nic nie słychać, jak z klimą to po zgaszeniu "buczy/hamuje" wiatrak od klimy.
Rekomendowane odpowiedzi