Gość Atina Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Witam, proszę o pomoc. Mianowicie mam problem w swojej Audi A4 B5 avant, coraz częściej zdarza się, że kontrolka immobilazera zapale się kilkakrotnie lub częściej po przekręceniu zapłonu. Na czterech różnych kluczykach dzieje się to samo. Jak wiadomo uniemożliwia to dłuższą, niż kilka sekund pracę silnika. Mam wrażenie, że czasem pomaga wyciągnięcie kluczyki ze stacyjki i włożenie od nowa. Dodam jeszcze, że czasem po odpaleniu auta samoczynnie zamykają się wszystkie drzwi wraz z klapą, mam dorobiony pilot (nieoryginalny). Co może być powodem problemu niegasnącej kontrolki? Na początku zapalała się raz, góra dwa i gasła, po czym mogłam uruchomić silnik. Będę wdzięczna za wszelką pomoc
marasekm Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Miałem ten sam problem. Zaraz pewnie wyleją wszyscy na mnie wiadro hejtu, ale wystarczyło potraktować stacyjkę WD-40. Po prostu tam gdzie wkładasz kluczyk wpsiknąłem wd40 i kilka razy włożyłem i wyciągnąłem kluczyk. Poczekałem godzinę i tyle. Dla bezpieczeństwa można odpiąć aku. Nic mi się nie spaliło, nie było żadnego zwarcia. Tak samo naprawiałem włącznik świateł drogowych i wszystko działa.
Gość Atina Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Miałem ten sam problem. Zaraz pewnie wyleją wszyscy na mnie wiadro hejtu, ale wystarczyło potraktować stacyjkę WD-40. Po prostu tam gdzie wkładasz kluczyk wpsiknąłem wd40 i kilka razy włożyłem i wyciągnąłem kluczyk. Poczekałem godzinę i tyle. Dla bezpieczeństwa można odpiąć aku. Nic mi się nie spaliło, nie było żadnego zwarcia. Tak samo naprawiałem włącznik świateł drogowych i wszystko działa. Rozebrałeś te zespolony włącznik świateł i psikałeś w środek? Czy aby dostać się do niego trzeba odłączać czujnik airbag w kierownicy? Przy włączaniu drogowych świateł, gasną mi wszystkie..
marasekm Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Mnie drogowe gasły od razu po właczeniu. Nic nie rozbierałem. Włożyłem słomke od wd40 tam gdzie dźwigienki od świateł i kierunkowskazów wychodzą i po prostu kilka razy w kilku miejscach spryskałem.
Gość Atina Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Temat zakończony. Do wymiany była kostka stacyjki.
Rekomendowane odpowiedzi