Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Klakson cały czas trąbi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Prawie jak w temacie.....

Chodzi o to ze zalazylem nowa poduszke na kierownice i podpiolem syreny od klaksonu i klakson caly czas trabi, gdzie szukac przyczyny??

Dodam ze zalozylem nowa poduche bo kupilem auto z wystrzelona po dzwonku i syreny byly juz odpiete wiec je podpiolem po wymiane poduchy.

Opublikowano

no ciekawe :mysli: wyciągnij jeszcze raz poduche i sprawdz styki w kierownicy moze tam cos sie pochrzaniło a jak nie to musisz przepatrzec instalacje.

Opublikowano

Jeśli poducha jest taka sama jak była to sprawdź jeszcze raz bo pewnie coś źle skręciłeś

Opublikowano

no kurcze juz sam wlasnie niewiem......

rozkrecalem i skladalem ta kierownice dwa razy bo ta blaszka co trzyma poduche byla lekko podgiete chyba po wystrzale i nowa poducha idealnie nie pasowala tylko odstawala...... kurcze juz sam niewiem.... tak troche lipnie bez klaksonu niemam nawet jak trabic na debili na drogach musze przez to okno otwierac i rzucaj wiazanki... :kwasny:

P.S. panowie a co to za plytka w kierownicy chodzi mi o plytke taka sielona ze sciezkami....

Opublikowano

zapewne płytka drukowana ze stykami do klaksonu.

Opublikowano

zapewne płytka drukowana ze stykami do klaksonu.

to moze wina gdzies tej plytki albo w kierownicy....

wogole na jakiej zasadzie dziala ten klakson??

Opublikowano

nie wiem dokładnie ale wydaj mi sie ze jest styk na sprezynie który po przycisnieciu sie zwiera i daje sygnał. moze cos jest zle złozone i przez to jak dociągiesz srobki od poduchy to sie zwiera

Opublikowano

kolego te blaszki które mówisz że masz pogięte załączają klakson zwierając styki na płytce drukowanej.

Opublikowano
kolego te blaszki które mówisz że masz pogięte załączają klakson zwierając styki na płytce drukowanej.

dokładnie sprobuj je poodginac, powinno pomuc.

Opublikowano

kurcze podginalem i lipa..dalej to samo.... widac jakby jeden plastik ze sprezynka byl pekniety..:(

chyba kupie gdzies caly srodek kierownicy i zmienie moze cos pomoze...

Opublikowano

tak chyba bedzie najlepiej :good:

Opublikowano

oki...chwilowo wielkie dzieki za pomoc...... ja uporam sie z problemem to dam znaka o co chodzilo..;)

Opublikowano
:good: