zaba84 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam. Prawie jak w temacie..... Chodzi o to ze zalazylem nowa poduszke na kierownice i podpiolem syreny od klaksonu i klakson caly czas trabi, gdzie szukac przyczyny?? Dodam ze zalozylem nowa poduche bo kupilem auto z wystrzelona po dzwonku i syreny byly juz odpiete wiec je podpiolem po wymiane poduchy.
ozi_wells Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 no ciekawe wyciągnij jeszcze raz poduche i sprawdz styki w kierownicy moze tam cos sie pochrzaniło a jak nie to musisz przepatrzec instalacje.
grzanek85 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Jeśli poducha jest taka sama jak była to sprawdź jeszcze raz bo pewnie coś źle skręciłeś
zaba84 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2008 no kurcze juz sam wlasnie niewiem...... rozkrecalem i skladalem ta kierownice dwa razy bo ta blaszka co trzyma poduche byla lekko podgiete chyba po wystrzale i nowa poducha idealnie nie pasowala tylko odstawala...... kurcze juz sam niewiem.... tak troche lipnie bez klaksonu niemam nawet jak trabic na debili na drogach musze przez to okno otwierac i rzucaj wiazanki... P.S. panowie a co to za plytka w kierownicy chodzi mi o plytke taka sielona ze sciezkami....
ozi_wells Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 zapewne płytka drukowana ze stykami do klaksonu.
zaba84 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2008 zapewne płytka drukowana ze stykami do klaksonu. to moze wina gdzies tej plytki albo w kierownicy.... wogole na jakiej zasadzie dziala ten klakson??
ozi_wells Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 nie wiem dokładnie ale wydaj mi sie ze jest styk na sprezynie który po przycisnieciu sie zwiera i daje sygnał. moze cos jest zle złozone i przez to jak dociągiesz srobki od poduchy to sie zwiera
grzanek85 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 kolego te blaszki które mówisz że masz pogięte załączają klakson zwierając styki na płytce drukowanej.
ozi_wells Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 kolego te blaszki które mówisz że masz pogięte załączają klakson zwierając styki na płytce drukowanej. dokładnie sprobuj je poodginac, powinno pomuc.
zaba84 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2008 kurcze podginalem i lipa..dalej to samo.... widac jakby jeden plastik ze sprezynka byl pekniety.. chyba kupie gdzies caly srodek kierownicy i zmienie moze cos pomoze...
zaba84 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2008 oki...chwilowo wielkie dzieki za pomoc...... ja uporam sie z problemem to dam znaka o co chodzilo..
Rekomendowane odpowiedzi