Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Xenony swieca nierowno - nowe zarniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z xenonami ori Valeo. Ostatnio zmienialem termostat w swojej niuni i przy okazji zdejmowania calego pasa wymienilem zarniki od xenonow na nowe Philipsy D2S. Prawy byl ok ale lewy juz zaczynal swiecic na zolto wiec jego konied byl bliski.

Wymienilem oczywiscie obydwa. Jednak efekt jest delikatnie mowiac niezadawalajacy :disgust: Wydaje sie jakby stary zarnik swiecil lepiej od nowego. Tyle tylko, ze nowy swieci na bialo.

Zastanawiam sie czy to moze byc padajaca przetwornica, czy moze odblysnik juz domaga sie renowacji oraz klosze odkurzania ?

Klosze sa widocznie zakurzone, lewy mocniej od prawego ale nie sadze zeby to robilo az taka roznice.

Aby zobrazowac problem pozwolilem dodac sobie fotki.

Widac na scianie garazu jaka jest roznica pomiedzy lewa a prawa. Autko stoi jakies 3m od sciany.

Kolejna fotka pokazuje, ze jak patrzyc na wprost auta to nie widac za duzej roznicy w swieceniu (z daleka tez nie widac ale na scianie juz tak).

Macie pomysl co moze byc powodem takiej niskiej wydajnosci zarnika? Jak mozna wykluczyc padnieta przetwornice? Nie chce wydawac kasy jak nie potrzeba. Zarnik nie miga, zapala sie zawsze od pierwszego strzalu i nie widac zadnych anomalii poza owym gorszym swieceniem.

Pozdrawiam

photo.jpg

photo1.jpg

Opublikowano

sprawdz odbłysnik u mnie jak załozyłem lampy było dokładnie to samo, swieciły tak jak u ciebie. zacząłem patrzec na lampe i zobaczyłem ze odbłysnik jest przepalony (odpadł chrom). po wymianie wszystko jest ok.

Opublikowano

No mysze sie za to zabrac, cztalem tutorial na temat regenerecji odblysnika. Niestety codziennie smigam ponad 100km wiec uziemienie fury na ponad 1 dzien narazie odpada. Musze poczekac na lepsza pogode abym mogl smigac udajac ze swiece przeciwmgielnymi.

Znacie moze jakis zaklad co podjaby sie regeneracji odblysnikow we Wroclawiu lub okolicy?

Opublikowano

niestety we wrocku to nie wiem ale poszukaj na allegro moze trafisz tak jak ja ze gosc miał odbłysniki luzem do tych lamp i mi sprzedał razem z soczewkami dwoma i 3 odbłysniki za 100zł