Foxy911 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Witam serdecznie, Sprawa wygląda następująca: Przy jeździe po prostej lub nierównej drodze głównie przy niskich prędkościach rzędu do 70km/h słychać stuki? pukanie? coś na zasadzie jakby sie poluzowało i latało luźno na kole, odczuwalne na kierownicy. Końcówki drążków wymienione, przeguby sprawne, wahacze sprawdzone i rzekomo bez luzów a efekt jest taki, że przy wyprzedzaniu (np koleiny) muszę mocno trzymać kierownicę bo ciężko utrzymać, auto ściąga na boki choć nie zawsze, różnie to bywa... Nie mam pojęcia co to może być, a jest to już dosyć denerwujące bo o ile przy prędkościach 90/100km/h tego nie słychać to przy niższych lata i puka jakby coś miało odpaść, proszę pomóżcie i powiedzcie co to może być bo Ja juz sam nie wiem.
Foxy911 Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Opublikowano 25 Maja 2016 Ale to bym chyba czul na calym zawieszeniu? A czuje tylko lewa strone. Ale to bym chyba czul na calym zawieszeniu? A czuje tylko lewa strone.
Viwaldi Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Sprawdzałeś dokręcenie śrub kół. Byłem świadkiem w warsztacie (u kumpla), gdzie szukał luzów w zawieszeniu i gdzie indziej, bo klient ściągnął auto lawetą z połowy drogi w W-wy do Stargardu bo coś mu "waliło" w zawieszeniu. Dopiero potrzęsieniu budą okazało się, że śruby się poluzowały po wymianie kół na letnie .
Foxy911 Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Opublikowano 26 Maja 2016 Cos takiego znalazlem na lewym amorze, czy to olej? A moze tak powinno byc? Bo moze to jest powod tego pukania?
BF10 Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Możliwe, że to olej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
BF10 Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Pewny nie jestem, musiałbym zobaczyć na żywo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Foxy911 Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 Mialem to na palcu wyglada jak olej z blotem, takie suche Bede wymienial amory, co tam jeszcze jest? Poduszki jakies, lozyska amortyzatora? Jestem laikiem.
Wihajster Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Bede wymienial amory, co tam jeszcze jest? amory i oslony z odbojami.Nie ma nic wiecej co wymaga wymiany...
BF10 Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Mialem to na palcu wyglada jak olej z blotem, takie suche Bede wymienial amory, co tam jeszcze jest? Poduszki jakies, lozyska amortyzatora? Jestem laikiem. Więc pewnie kończy się ich żywot. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi